Сьогодні від душі ділюся з вами рецептом вишуканого шоколадного кексу. Його смак просто підкорив мене! Він настільки ніжний, повітряний і смачний, що встояти перед ним неможливо. Сирний вершковий сир привносить свою родзинку і робить кекс незвичайним, він виходить ніби з кремом усередині. А вишня тут просто ідеально доповнює шоколадне тісто. Такий шоколадний кекс дуже просто і швидко готується, а виходить пишним, великим і легким! Обов’язково його приготуйте і порадуйте своїх рідних!
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 250 г пшеничного борошна в / с
- 170 мл теплого молока
- 170 мл рослинної олії без запаху
- 180 г цукру
- 40 г какао
- 10 г ванільного цукру
- 10 г розпушувача
- 1 стол.л цукрової пудри
- 1 ч.л крохмалю
- 170 г вишні без кісточок
- 200 г сирного вершкового сиру
Приготування:
- Окремо просіяти борошно, розпушувач і какао.
- В іншій мисці збити міксером яйця з цукром і ванільним цукром.
- Влити молоко і масло.
- Коротко перемішати міксером.
- Додати суху суміш.
- І знову недовго перемішати міксером до однорідного тіста.
- Сир розтерти з цукровою пудрою і перекласти в кондитерський мішок.
- До вишні додати крохмаль і перемішати.
- Форму добре змастити вершковим маслом і присипати борошном.Викласти в форму половину тіста.
- Далі відсадити сир по колу.
- Зверху на сир укласти вишню.
- І розподілити половину тіста.
- Випікати кекс в розігрітій духовці при 170С близько 50-60 хвилин.
- Кексу дати трохи охолонути у формі, а потім звільнити і остаточно остудити.
Смачного!