Рецепти

Ви будете вражені: смачний десерт за 5 хвилин без випічки

Будь-яка господиня рада мати рецепти без випічки. Не треба поратися з тістом, не переживати, що щось підгорить чи прилипне. Жодного головного болю. Варто лише придбати всі інгредієнти для десерту – і вся робота. Незважаючи на простоту приготування, як кажуть, нашвидкуруч, десерт виходить завжди смачним. Особливо подобаються такі десерти дітлахам.

Інгредієнти:

  • 120 г печива будь-якого (мені подобається пісочне печиво)
  • 2 стиглих банана
  • 200 г згущеного молока
  • 35 г вершкового масла
  • 35 г цукру

Для прикраси десерту потрібно

  • 75 г густих вершків
  • чайна ложка цукрової пудри
  • шматочок шоколаду.

Приготування:

120 г печива подрібнити качалкою до невеликої крихти. Для цього печиво складаємо в поліетиленовий пакет і злегка катаємо по ньому качалкою.

Потім 1 стиглий банан очищаємо від шкірки. Ломаємо його на маленькі шматочки. Кладемо в миску і товкачем робимо з нього пюре.

Тепер висипаємо в миску з банановим пюре подрібнене печиво. Усю суміш ретельно перемішуємо.

Для приготування цього десерту нам знадобиться форма діаметром 16 см. На рівну основу форми вистилаємо фольгу і встановлюємо роз’ємну форму (без денця).
Викладаємо приготовлену з печива та банана суміш. Вирівнюємо рівномірно та утрамбовуємо суміш у формі. Укладаємо суміш із бортиками. Виходить суміш формою, як тарілка.

Заготівля у нас готова. Тепер кладемо сковороду на вогонь. Додаємо в неї 35 г вершкового масла і чекаємо, поки масло розтопиться. Ось тепер можна додати в сковороду до олії 35 г цукру. Безперервно помішуємо цукор в маслі до розчинення цукру.

Як тільки цукор розчинився, наливаємо до розчиненого цукру 200 г згущеного молока. Не забуваємо змішувати та перемішувати отриману суміш на сковороді. Кип’ятимо вміст 5 хвилин, постійно перемішуючи.

Тепер найголовніше. Виливаємо цю молочно-вершкову суміш у підготовлену форму з печивом. Саме тому нам і потрібні були борти. Ще нам потрібний один банан для прикраси десерту. Очищаємо банан від шкірки та ріжемо його на кружечки.

Ці кружечки розкладаємо по молочно-вершковій поверхні десерту. Десерт готовий. Ставимо його на одну годину на холод у холодильник. Після того, як десерт добре остудився, виймаємо його з форми. Акуратно звільняємо краї десерту, щоб не пом’яти.

Тепер можна прибрати фольгу та викласти наш кулінарний шедевр на гарну тарілку.

Вийшов дуже смачний торт без випічки та зовсім не складно.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…