Ця закуска готується із простих продуктів, але смак у неї просто чудовий. Вона дуже легка у приготуванні. Складається з невеликої кількості продуктів (без майонезу), які поєднуються між собою. Один солоний овоч готую незвичайним для нього способом. Він і дає закусці відмінний смак. Рулет з лаваша виходить ситним, виглядає красиво, святково та смак у нього відмінний.
Інгредієнти:
- 350 г моркви (2 шт.)
- 200 г солоних огірків (3 шт.)
- 100 г плавленого сиру
- 5 зубчиків часнику
- 1/2 шт. лаваша
- 3 ст. л. рослинної олії
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Моркву подрібнюємо на великій тертці, обсмажуємо в олії (2 ст. л.) на слабкому вогні 10 хвилин, періодично помішуючи. Наприкінці трохи солимо і перчимо. Остуджуємо.
Солоні огірки натираємо крупно, злегка віджимаємо і обсмажуємо в олії (1 ст. л.) на середньому вогні, помішуючи, 3 хвилини. Смак у огірків ще більше розкривається, і вони дадуть цікавий смак. Остуджуємо.
У моркву викладаємо обсмажені солоні огірки, плавлений сир та подрібнений через прес часник. Сиру трохи залишаємо (1 ч. л.).
Добре перемішуємо і начинка для рулету готова. Вона соковита, дуже смачна, має приємний часниковий і сирний смак. Пробуємо на сіль і за бажанням ще додаємо перцю.
На половину великого лаваша рівномірно розподіляємо начинку (2 ст. л. залишаємо). Край лаваша, який буде швом, змащуємо сиром, що залишився.
Лаваш із начинкою закручуємо в рулет, а кінці з 2 сторін заповнюємо залишками овочевої суміші. Рулет загортаємо у фольгу або харчову плівку та витримуємо в холодильнику мінімум 1 годину.
Готовий рулет з лаваша з овочами нарізаємо на невеликі рулетики (19 шт.), Розташовуємо на тарілці або дошці сервування, доповнюємо для краси листям салату і подаємо. Це гарна, ситна, ароматна та дуже смачна закуска.
Смачного!!!