Нове

Всього 2 простих продукти для маринаду і минтай виходить дуже соковитим та смачним

Цей маринад використовую не лише для риби, а й для будь-якого м’яса. Витримую в ньому відбивні з курки, індички, свинини та яловичини. Складається він із 2 простих продуктів, але все після нього виходить дуже ніжне, соковите та смачне. А всього потрібні яйця і часник. Сьогодні готую минтай у яєчному маринаді. Риба після нього стає дуже ніжною, соковитою, а готувати її можна на плиті або в духовці. Покажу варіант приготування на плиті. Після яєчного маринаду у минтаю з’являється легкий чудовий смак і аромат. Це дуже смачно! Так можна готувати будь-яку нежирну рибу.

Інгредієнти:

  • 700 г минтаю
  • 2 курячі яйця (СО)
  • 3 зубчики часнику
  • 4 ст. л. борошна
  • за смаком рослинна олія
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Минтай (2 тушки) заздалегідь розморожуємо, видаляємо плавці, начинки і промиваємо. Розрізаємо на порційні шматки (у мене 7 шт.), Посипаємо з усіх боків сіллю та меленим перцем.

У глибоку миску розбиваємо яйця та додаємо пропущені через прес зубчики часнику.

Збиваємо вилкою.

Відправляємо рибу до яєчного маринаду.

Кожен шматок риби перевертаємо, щоб повністю покрився яєчною сумішшю. Миску накриваємо та відправляємо в холодильник мінімум на 2 години (можна залишити на ніч). Через 1 годину рибу перевертаємо.

Шматки по одному обвалюємо в борошні.

Викладаємо рибу в гарячу олію (4-5 ст. л.) і смажимо на середньому вогні 7 хвилин. Сковороду можна трохи прикрити кришкою.

Потім минтай перевертаємо на інший бік і смажимо ще 5 хвилин. Шматки невеликі, тому 12 хвилин буде достатньо, щоб риба повністю приготувалася та зарум’янилася.

За рахунок яєчного маринаду минтай виходить дуже соковитим та ніжним (так готую будь-яку нежирну рибу). За рахунок часнику у риби з’являється приємний уловимий часниковий смак і аромат. Це дуже смачна риба.

Смачного!!!

Нове

Популярне