Ароматний, ніжний, пишний та дуже м’який кекс до чаю. Готується з простих продуктів і дуже легко: просто змішую всі інгредієнти і відправляю в духовку.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 штуки
- Вершкове масло – 80 г
- Рослинна олія – 2 ст. ложки
- Цукор – 110 г
- Борошно – 140 г
- Апельсиновий сік – 60 мл
- Цедра одного апельсину
- Сіль – щіпка
- Ванілін – щіпка
- Розпушувач – 1 ч. ложка
Приготування:
У ємність розбиваємо яйця, насипаємо цукровий пісок, сіль, ванілін та все збиваємо міксером до білої маси. Додаємо розтоплене вершкове масло, рослинне і ще раз змішуємо.
Насипаємо трохи борошна, розпушувач і на невеликій швидкості розмішуємо міксером.
Поступово насипаємо решту борошна, продовжуючи перемішувати. Прямо в тісто натираємо цедру апельсина, розмішуємо міксером на мінімальній швидкості і поступово вливаємо сік апельсина.
Переливаємо тісто у форму 21х10 см (я її застелила пергаментом, але можна змастити олією).
Вирівнюємо лопаткою та випікаємо при 180 град. 35-40 хвилин.
Смачного!