Найвдаліший і найшвидший заливний пиріг з сиром та вишнею. З’їдається без залишку. Рецепт+фото
Вчора
Чи любите заливні пироги? Ось вам рецепт заливного пирога з сиром та вишнею, який ви приготуєте за лічені хвилини. Вдалий і дуже смачний пиріг, який так швидко з’їдається, що здається треба готувати його частіше)
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.
- дрібка солі
- цукрова пудра – 200 г (10 ст. л. без гірки)
- рослинна олія – 180 мл (9 повних ст. л.)
- молоко – 180 мл
- ваніль – 1 пакетик (5 г)
- борошно – 300 г (12 ст. л. без гірки)
- розпушувач – 1/2 пачки = 5 г
Інгредієнти для начинки:
- сир – 0,5 кг
- яйця – 2 шт.
- вода – 50 мл
- крохмаль – 10 г
- заморожена вишня – 250-300 г
- цукор – 50 + 100 г
- цукрова пудра – 1 ст. л.
Приготування:
Збити міксером 2 яйця з додаванням щіпки солі до світлої повітряної маси. Всипати цукрову пудру, влити олію та молоко, додати ваніль і ще раз збити пару хвилин. Просіяти борошно та розпушувач, ще раз збити міксером – тісто готове буквально за хвилини.
Форму для випічки застелити пергаментним папером, вилити половину тіста та відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Поки тісто запікається, підготуємо начинку сиру з ягодами.
Заморожену вишню висипати в ковш, влити 50 мл води, додати 50 г цукру, довести до кипіння і варити кілька хвилин, щоб крохмаль загуснув. Трохи остудити і вилити на корж.
Сир покласти в блендер, вбити 2 яйця, всипати 100 г цукру і збити блендером до отримання однорідної сирної маси. Перекласти цю масу на вишню.
Акуратно розрівняти на всій поверхні пирога.
Зверху залити тістом, що залишилося, і випікати 20 хвилин при 180 градусах.
Через 20-22 хвилини дістати такий ароматний і рум’яний ніжний сирний пиріг.
Готовий пиріг нарізати на порційні шматочки, прикрасити, посипати цукровою пудрою.
Смачного!