Виходить смачна та ароматна випічка до чаю. Як наповнення можна використовувати все, що любите Ви. У будь-якому випадку вийде смачно.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- Цукор 1 ч. л.
- Сіль 0,5 ч. л.
- Молоко 250 мл.
- 4 ст. л. рослинної олії
- Борошно (+/-) 280 г
- Розпушувач 10 г
Наповнення:
- Сир 100 г
- Ковбаса 50 г
- Зубчик часнику (за бажанням)
- Кунжут, трави (за смаком)
- Огірок маринований
Приготування:
Змішуємо яйця та цукор. Я цукру додаю 1 ч. л. Додати сіль. Кількість солі залежить від того, наскільки солона у вас буде начинка. Орієнтуйтесь самі, я солі додала 0,5 ч. л.
Влити молоко. Додати олію. Як наповнення я використовую ковбасу. Додаю натертий сир, замість ковбаси можна додати м’ясо, гриби, все на Ваш смак.
Додаю 1 зубчик часнику та перемішую. Просіяти в кілька заходів борошно з розпушувачем. Тісто виходить в’язкої консистенції.
Беру форму для кексу (12х22 см), застеляю папером для випічки і викладаю тісто.
Зверху викладаю маринований огірок, кілька тонких кружечків. Додаю буквально дрібку прованських трав. Кунжутом посипаємо за бажанням.
Випікати при 170 градусах приблизно 45 хвилин. Духовки у всіх різні стежте. Я випікала 45 хвилин при 170 градусах і ще на 10 хвилин залишала у вимкненій духовці.
Готовому кексу даємо трохи охолонути і можна подавати.
Смачного.