Ароматний, ніжний та дуже смачний пиріг з апельсинами! Готується швидко, легко, із найпростіших продуктів. Не рецепт, а знахідка!
Інгредієнти:
- Апельсин – 1 штука
- Вершкове масло – для змащування форми + цукор – 2 чайні ложки
- Яйця – 3 штуки
- Цукор – 60 г
- Рослинна олія – 60 мілілітрів
- Апельсиновий сік – 60 мілілітрів
- Борошно – 250 г
- Розпушувач – 10 г
- Варення – 1 столова ложка
- Кокосова стружка – для прикраси
Приготування:
Апельсин нарізаємо кільцями. Форму 26 см змащуємо вершковим маслом, застилаємо пергаментом і знову змащуємо вершковим маслом. Посипаємо цукром та викладаємо апельсин.
У глибоку миску вливаємо яйця, додаємо цукор і збиваємо міксером, підливаючи олію та апельсиновий сік.
Просіюємо борошно, всипаємо розпушувач і перемішуємо міксером.
Виливаємо тісто на апельсини, вирівнюємо та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку – на 35 хвилин.
Перевертаємо пиріг вгору дном і знімаємо пергамент.
За бажанням змащуємо джемом та прикрашаємо кокосовою стружкою.
Смачного!