Інгредієнти:
Додатково:
Приготування:
Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати і дати йому постояти мінімум годину, щоб стало м’яким. Розтоплювати не можна! Додаємо в масло цукор і починаємо збивати (2-3 хвилини).
Потім до збитого масла з цукром додаємо по одному 4 яйця, перемішуючи не дуже довго після кожного.
Окремо просіюємо сухі інгредієнти: борошно, сіль та розпушувач. І ще раз перемішаємо для того, щоб розпушувач ретельно змішався і забезпечив рівномірний підйом пирога.
У збите масло з цукром та яйцями вливаємо молоко, можна замінити соком цитрусових або рідкою сметаною, йогуртом. Злегка розмішаємо без увімкнення міксера.
У 2-3 прийоми додамо сухі інгредієнти, щоб не переборщити із густотою тіста. Як тільки тісто почне накручуватися на віночки, то зупиняємось. У мене завжди йде рівно 350 г борошна.
Тісто не повинно бути дуже густим, інакше пиріг погано підніметься. Але й рідке тісто – погано, воно може осадити пиріг.
Залишається додати нарізану кубиками курагу та банан, беріть банан не перестиглий, щоб не розвалився в тісті. Акуратно перемішуємо. Можна ці додаткові продукти замінити на шоколад, родзинки, не надто соковиті яблука та інші добавки. А можна взагалі без них обійтися.
Перекладаємо тісто у форму, форму використовую 22 см у діаметрі. Розрівнюємо, постукаємо, щоб заповнити всі порожнечі всередині тіста.
Випікаємо до сухої дерев’яної палички на нагріванні низ+верх за температури 180 градусів, другий рівень знизу з 4х. Займає це близько 60 хвилин.
Пиріг кекс повинен охолонути трохи у формі, а потім на ґрати і можна пити чай.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…