Сьогодні у мене ніжний та дуже ароматний кекс із замороженими ягодами, для домашнього чаювання. Тісто готується буквально за лічені хвилини з найдоступніших продуктів. Ягоди можна використовувати будь-які. Свіжі теж підійдуть, якщо заморожені, розморожувати їх заздалегідь не треба.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- Цукор 70 г
- Дрібка солі
- 150 г кефіру (170 мл)
- 50 г олії
- 200-210 г борошна
- 8 г розпушувача
- 50-70 г заморожених ягід
- 1 ч. л. крохмалю (кукурудзяного)
Глазур:
- 120 г цукрової пудри
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 ч. л. води
Інгредієнти:
Змішуємо в мисці яйця, сіль та цукор. Цукру в тісто я багато не додаю, бо готуватимемо глазур. Перемішуємо.
Вливаємо кефір.
Рослинна олія і ще раз перемішуємо.
Залишилося додати борошно та розпушувач. Перемішуємо до однорідності, у мене пішло 210 г борошна.
Тісто виходить середньої густоти, воно легко стікає з лопатки.
Ягоди я беру заморожені, прямо з холодильника, попередньо не розморожую.
Форму за бажанням застелити папером для випічки і викладаємо тісто. Розмір моєї форми (12 х 22 см)
Духовка розігріта до 170 градусів, відправляю заготовку на 45 хвилин, може Вам знадобиться більше часу. Духовки у всіх різні, готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.
Готовий кекс остудити. Я остуджую на ґратах.
Приготувати глазур. Для цього в мисці з’єднуємо цукрову пудру з лимонним соком і 1-2 чайними ложками води кімнатної температури.
Глазур застигає дуже швидко, заздалегідь її готувати не варто.
Починаємо готувати глазур, коли кекс вже охолонув.
Поливаємо глазур’ю кекс для цього її можна перекласти в пакет або кондитерський мішок.
А можна з ложки полити, як Вам зручніше.
Прикрасити тими ж ягодами.
За бажанням можна посипати горішками.
Виходить смачна, домашня випічка до чаю.
Смачного!