Нове

Все нарізав, змішав і обід чи вечеря готова: ледачі голубці на швидку руку

Сьогодні готую ліниві голубці, найпростіший рецепт, готується легко та швидко. Страва виходить дуже смачною і ситною і ароматною.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш – 500 г
  • капуста – 900 г
  • рис – 1 склянка (200 мл )
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • томати без шкірки – 500 г
  • томатна паста – 1 ст.л.
  • рослинна олія
  • мелений перець – 1 ч. л.
  • сіль
  • лавровий лист – 2 шт.
  • хмелі-сунелі – 1 ст. л.

Приготування: 

Нарізану кубиком велику цибулину обсмажуємо на олії до золотистого кольору. І потім додаємо 500 грамів фаршу, у мене свино-яловичий. І обсмажуємо на великому вогні, помішуючи 3-4 хвилини. Додаємо сіль. Далі натерту моркву, перемішуємо.

І потім консервовані томати без шкірки 500 грамів (томати за бажанням).

Туди ж нашатковану капусту, знову перемішуємо. Додаємо окріп, приблизно 200 мілілітрів і накриваємо кришкою. Дуже багато води не додавайте, оскільки капуста теж дасть сік.

Зменшуємо вогонь нижче середнього і тушкуємо 40 хвилин, кожні десять хвилин відкриваємо кришку і перемішуємо.

Через 40 хвилин додаємо 2 лаврові листочки, чорний мелений перець, ще підсолюємо за смаком, 2 зубчики часнику, хмелі-сунелі або улюблені приправи, а також одну столову ложку томатної пасти для кольору.

Все перемішуємо, за потреби потушкуйте ще під кришкою до м’якості капусти. Наприкінці у серединку викладаємо промитий круглозернистий рис.

Тушкуємо ще хвилин 15 під кришкою до готовності рису. Рис вбере в себе всю вологу.

Наші ліниві голубці готові, завжди готую за цим рецептом. Страва дуже смачна, чудово підійде на обід чи вечерю для всієї родини.

Нове

Популярне