І ось нарешті, я до вас з корисним рецептом. Пропоную приготувати вівсяне печиво з яблуком. Ми не будемо використовувати борошно в цьому рецепті, тільки вівсяні пластівці. Печиво виходить чудове, смачне та корисне. Яблуко можна замінити на родзинки, курагу, шоколадні краплі і тд.
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці – 200 г
- Кефір – 200 мл
- Мед – 2 ст.л
- Масло – 30 г
- Яблуко – 1 шт (родзинки, курага і тд)
- Кориця – 0,5 ч.л
Приготування:
Зовсім прості інгредієнти нам знадобляться для вівсяного печива, готуємо і йдемо готувати.
Для початку нам необхідно залити 200 г вівсяних пластівців 200 мл кефіру. Перемішуємо і залишаємо на 45 хвилин набухати. Вівсяні пластівці використовуємо ті, які вимагають варіння.
Через деякий час нарізаємо дуже дрібно 1 яблуко без шкірки і додаємо до вівсянки. Можна яблуко замінити на родзинки, курагу, шоколадні краплі, в’ялену журавлину і тд. За смаком додаємо корицю і перемішуємо.
З’єднуємо 30 г вершкового масла і 2 ст.л меду. Розтоплюємо, я роблю це в мікрохвильовці.
Вливаємо розтоплене масло з медом до вівсяної маси. Ще раз все добре перемішати.
Деко застилаємо пергаментом і викладаємо вівсяну масу у вигляді печива. Якщо не впевнені в своєму пергаменті, можете змастити його олією. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 200 С на 35-40 хвилин.
Вівсяне печиво готове. Незважаючи на те, що в рецепті немає яйця, при випічці печиво не розвалилося і добре тримає форму.
Я люблю подібні рецепти, щоб можна було смачно поїсти і без шкоди для фігури, звичайно, якщо знати міру). Як корисний сніданок і перекус просто чудово.
Смачного!