Як приготувати смачну і корисну суміш з горіхів і сухофруктів з медом для імунітету – повний покроковий рецепт приготування з фото від А до Я.
Пік сезону застуди зазвичай припадає на весну.
Все тому, що запаси вітамінів в організмі виснажується, а нові поповнити просто нізвідки.
До сезонних овочів і фруктів ще далеко, а вирощені в парникових умовах, як правило, не містять і десятої частки корисних речовин і частіше несуть більше шкоди, ніж користі організму. Але вихід є.
Потрібно включати в меню сухофрукти, горіхи, лимони і, звичайно ж, мед.
Це саме ті продукти, які мають властивість зберігати максимальну кількість вітамінів до кінця зими, завдяки чому вони допомагають успішно протистояти застудам і зміцнюють імунітет:
Наприклад, курага славиться великою кількістю магнію, калію і заліза, а також вітамінами групи В.
Мед – незамінний продукт для профілактики і навіть лікування багатьох хвороб, за рахунок своєї антивірусної, протизапальної і антибактеріальної дії. Він також містить величезну кількість вітамінів і мінералів.
Ну а лимон – це всім відомий рекордсмен за вмістом вітаміну С, який просто незамінний при лікуванні грипу та застуди.
Якщо ж всі ці продукти об’єднати разом, та ще й додати до них волоські горіхи, вийдуть неймовірно смачні і корисні ласощі до чаю, яке дуже швидко і просто готується.
Такий десерт може стати відмінною заміною звичайному варенню, адже від нього набагато більше користі.
Ядра волоських горіхів висипте на обробну дошку і пройдіться по ним качалкою. Вам потрібно лише злегка подрібнити їх, не перетворюючи в «пил». Так блюдо вийде смачнішим.
Курагу замочіть на 20 хвилин у холодній воді. Потім воду злийте, а сухофрукти пропустіть через м’ясорубку.
Лимон ретельно вимийте. Поріжте шматочками разом зі шкіркою, видаліть кісточки, якщо вони є, і також перекрутіть його на м’ясорубці.
Додайте до маси горіхи. Уважно стежте, щоб в процесі приготування вам не попалися шматочки шкаралупи горіхів і кісточки в куразі (в м’ясорубці вони можуть подрібнитись, перетворившись в безліч дрібних і гострих осколків).
Залийте отриману масу медом. Тепер залишилося лише перемішати і ласощі готові. Їсти можна відразу.
Зберігається блюдо в холодильнику досить довго – не менше трьох тижнів. Але краще, звичайно ж, не зволікати і з’їсти його швидше.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…