Рецепти

Вітамінна бомба: суміш з горіхів і сухофруктів з медом, яка підніме імунітет

Як приготувати смачну і корисну суміш з горіхів і сухофруктів з медом для імунітету – повний покроковий рецепт приготування з фото від А до Я.

Пік сезону застуди зазвичай припадає на весну.

Все тому, що запаси вітамінів в організмі виснажується, а нові поповнити просто нізвідки.

До сезонних овочів і фруктів ще далеко, а вирощені в парникових умовах, як правило, не містять і десятої частки корисних речовин і частіше несуть більше шкоди, ніж користі організму. Але вихід є.

Потрібно включати в меню сухофрукти, горіхи, лимони і, звичайно ж, мед.

Це саме ті продукти, які мають властивість зберігати максимальну кількість вітамінів до кінця зими, завдяки чому вони допомагають успішно протистояти застудам і зміцнюють імунітет:

Наприклад, курага славиться великою кількістю магнію, калію і заліза, а також вітамінами групи В.

Мед – незамінний продукт для профілактики і навіть лікування багатьох хвороб, за рахунок своєї антивірусної, протизапальної і антибактеріальної дії. Він також містить величезну кількість вітамінів і мінералів.

Ну а лимон – це всім відомий рекордсмен за вмістом вітаміну С, який просто незамінний при лікуванні грипу та застуди.

Якщо ж всі ці продукти об’єднати разом, та ще й додати до них волоські горіхи, вийдуть неймовірно смачні і корисні ласощі до чаю, яке дуже швидко і просто готується.

Такий десерт може стати відмінною заміною звичайному варенню, адже від нього набагато більше користі.

Для приготування візьміть:

  • стакан кураги,
  • стакан ядер волоських горіхів,
  • половину склянки меду,
  • 1 лимон

Ядра волоських горіхів висипте на обробну дошку і пройдіться по ним качалкою. Вам потрібно лише злегка подрібнити їх, не перетворюючи в «пил». Так блюдо вийде смачнішим.

Курагу замочіть на 20 хвилин у холодній воді. Потім воду злийте, а сухофрукти пропустіть через м’ясорубку.

Лимон ретельно вимийте. Поріжте шматочками разом зі шкіркою, видаліть кісточки, якщо вони є, і також перекрутіть його на м’ясорубці.

Додайте до маси горіхи. Уважно стежте, щоб в процесі приготування вам не попалися шматочки шкаралупи горіхів і кісточки в куразі (в м’ясорубці вони можуть подрібнитись, перетворившись в безліч дрібних і гострих осколків).

Залийте отриману масу медом. Тепер залишилося лише перемішати і ласощі готові. Їсти можна відразу.

Зберігається блюдо в холодильнику досить довго – не менше трьох тижнів. Але краще, звичайно ж, не зволікати і з’їсти його швидше.

 

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…