Рецепти

Відкритий пиріг з фаршем та сиром як піца: просто та дуже смачно

Дуже м’яке повітряне тісто та соковита ситна м’ясна начинка із сиром. Готувати просто і без розкочування тіста. Приготуйте такий пиріг з фаршем, він справді дуже смачний.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – +/-480 г
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Молоко тепле – 300 мл
  • Олія – 40 мл. + 1 ст. л.

Для начинки:

  • Фарш (у мене з індички) – 700 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Томатне пюре – 200 мл.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком
  • Базилік – 1/2 ч. л.
  • Чебрець – 1/2 ч. л.
  • Сир моцарела – 200 г
  • Рослинна олія для смаження
  • Форма 32х24 см.

Приготування:

Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії без запаху, до прозорості. Перець болгарський нарізати невеликими шматочками і додати до цибулі, смажити 2-3 хвилини.

Додати фарш, смажимо на середньому вогні до того часу, щоб випарувалася зайва волога.

Додати томатне пюре, сіль, перець, часник, базилік, чебрець, перемішати, обсмажувати 5-7 хвилин. Зняти з вогню та перекласти в миску.

Сир натерти на тертці і додати в начинку, що остигнула, перемішати.

Пробуємо начинку на сіль та перець.

Приготувати тісто.

У чашку просіюємо борошно, додаємо дріжджі, цукор, сіль, перемішуємо вінчиком.

У борошні ложкою робимо поглиблення і додаємо тепле молоко та олію.

Замішуємо тісто. Тісто і миску змащуємо олією. Накриваємо плівкою або серветкою, ставимо в тепле місце і залишаємо приблизно на 1 годину для підйому.

Тісто збільшиться вдвічі, буде повітряним та пористим.

Розмір форми у мене 32х24 см. Змащуємо боки і дно форми олією. Викладаємо тісто всередину форми та руками розподіляємо тісто по дну форми, бажано, щоб товщина тіста була однаковою, формуємо бортики. Накриваємо, плівкою та залишаємо для підйому на 30 хвилин.

Змащуємо руки олією і акуратно, щоб тісто не осіло проходимо пальцями по тісту, що підійшло, робимо поглиблення і бортики.

На тісто викладаємо начинку. Випікаємо пиріг у заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 20-25 хвилин до рум’яності. Зважайте на особливості своєї духовки.

Пиріг з фаршем та сиром готовий! Смачного!

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…