Приготування печива, особливо з начинкою, здається складним. Але це зовсім не так. Одним із найлегших рецептів печива вважається терте печиво з варенням. Для його приготування не потрібно багато часу, і набір інгредієнтів зводиться до начинки та пісочного тіста.
Печиво з варенням
Пісочне тісто має тривалий термін зберігання у морозилці. Якщо заготовити його заздалегідь, маючи начинку під рукою, можна швидко приготувати смачний десерт до чаю. Для рецепта знадобиться міксер або блендер, сито, велика тертка, сотейник або мікрохвильова піч, духовка. Якщо немає міксера або блендера, можна скористатися віночком, але тоді приготування печива займе більше часу.
Інгредієнти:
Пшеничне борошно – 400 г;
вершкове масло – 200 г;
курячі яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – 4 ст. л;
сіль – на кінчику ножа;
розпушувач – 1 ч. л;
начинка (варення, джем, повидло, желе) – 500 мл.
Приготування:
З цієї кількості у середньому виходить 12 порцій печива. Для страви краще використовувати одноріднішу начинку, варення з великих ягід і з великою кількістю сиропу зіпсує печиво. Краще підійде більш желеподібна консистенція начинки.
Для початку необхідно розтопити вершкове масло, це можна зробити в сотейнику, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Після того, як масло повністю розтопиться, потрібно його остудити протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
Далі яйця слід з’єднати з цукром та сіллю в однорідну масу. Не потрібно доводити до утворення піни, достатньо розчинити цукор та добре перемішати масу.
У яйця влити розтоплене масло і добре перемішати масу.
Перед використанням пшеничне борошно необхідно просіяти. Потім поступово додати його разом з розпушувачем у суміш яєць та олії. У міру додавання борошна тісто ставатиме густішим. У результаті має вийти м’яке тісто, яке не пристає до рук. Добре розмісити тісто, щоб воно стало однорідним.
Готове тісто слід розділити на дві частини: більше і менше, скачати кожну в кулю, накрити харчовою плівкою або рушником, щоб воно не завітрилося, і прибрати на пару годин в морозилку. Важливо, щоб тісто стало твердим, тому що потім його потрібно буде терти на тертці.
Духовку необхідно розігріти до 170 °С. Деко змастити олією або скористатися килимком для випікання або пергаментом, також попередньо змащеним олією.
Потім потрібно дістати велику кулю тіста з морозилки і натерти її на великій тертці на деко. Стружку викласти рівномірно середнім шаром.
Далі на перший шар намазати використовувану начинку. Найзручніше це робити столовою ложкою. Розподіляти начинку слід так, щоб у тіста залишилися борти. Це допоможе уникнути розтікання начинки.
Потім необхідно зверху натерти другу кулю замороженого тіста, менше розміром. Краї пирога, що вийшов, можна додатково ущільнити.
Деко поставити в розігріту духовку і випікати 15-20 хвилин до моменту, коли все тісто набуде золотистого кольору.
Потім потрібно вимкнути духовку і залишити в ній деко з печивом ще на 10 хвилин.
Дістаємо, остуджуємо і ріжемо на порції. Печиво готове.
Сам процес випікання не займає багато часу, якщо заздалегідь заготовити деяку кількість пісочного тіста і зберігати його в морозильнику, можна швидко і просто приготувати подібний десерт у будь-який час.
Смачного!