Пісочне печиво «Макові ниточки» дуже смачне, хрумке, із приємною лимонною кислинкою! Настільки смачне, що хочеться готувати щодня. Приготувати дуже легко, швидко і без проблем.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 250 г
- Вершкове масло (кімнатної температури) – 150 г
- Сіль – 1/2 чайної ложки
- Яйце куряче – 1 штука
- Цукровий пісок – 100 г
- Насіння маку – 2 столові ложки
- Цукрова пудра – 1 столова ложка
- Лимонний сік – 1 столова ложка
Приготування:
У глибоку миску викладаємо вершкове масло кімнатної температури. Всипаємо цукровий пісок, сіль та ретельно змішуємо ложкою до однорідності.
Вливаємо яйце і знову змішуємо. Всипаємо мак та змішуємо.
Додаємо поступово борошно та змішуємо ложкою, потім руками. Тісто має вийти м’яким та гладким. Загортаємо тісто в харчову плівку і забираємо в холодильник на 40-60 хвилин.
Розкочуємо з тіста кульки (розміром з волоський горіх).
З кожної кульки розкочуємо джгут і робимо палітурки. Викладаємо на лист з пергаментним папером і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку – на 10-15 хвилин.
У цукрову пудру вливаємо сік лимонний і змішуємо. Обмазуємо гаряче печиво.
Смачного!