Готуються просто та виходять завжди з першого разу! Виходять пишними, м’якими та смачними.
Інгредієнти:
Для крему
- Молоко – 80 мілілітрів
- Апельсиновий сік – 80 мілілітрів
- Цукор – 3 столові ложки
- Кукурудзяний крохмаль – 2 столові ложки
- Апельсинова цедра – 1 чайна ложка
- Вершкове масло – 1 чайна ложка
Для тіста
- Яйце – 1 штука
- Цукор – 2 столові ложки
- Ванілін – 0,5 чайної ложки
- Йогурт класичний – 125 грам
- Апельсиновий сік – 2 столові ложки
- Соняшникова олія – 2 столові ложки
- Апельсинова цедра – 1 чайна ложка
- Борошно – 300 г
- Розпушувач – 12 г
- Сіль – 0,5 чайної ложки
Приготування:
У сотейник наливаємо молоко та апельсиновий сік. Додаємо цукор, кукурудзяний крохмаль та апельсинову цедру.
Варимо на середньому вогні до появи бульбашок (помішуючи). Додаємо вершкове масло і змішуємо.
Переливаємо масу через сито у чисту ємність. Закриваємо плівкою та тримаємо в холодильнику.
У чисту ємність вбиваємо яйце, всипаємо цукру та змішуємо. Всипаємо ванілін та змішуємо.
Викладаємо йогурт, вливаємо апельсиновий сік, олію і змішуємо.
Всипаємо апельсинову цедру та змішуємо. Всипаємо борошно, розпушувач, сіль і змішуємо.
Розкочуємо тісто і вирізаємо кола.
Половину кіл мажемо водою і викладаємо начинку. Накриваємо другою половиною кіл і защеплюємо краї вилкою.
У сотейник наливаємо олію, розігріваємо і викладаємо пончики. Смажимо з кожного боку до рум’яності.
Смачного!