Ніжний вершково-грибний соус відмінно підходить для будь-яких страв. Його можна подавати до картоплі, каш, макаронів. Його ніжний смак не можна сплутати ні з чим. А подавати його можна як на буденний, так і на святковий стіл. Тому кожній господині слід знати, як зробити гриби у вершковому соусі.
Як готувати вершковий соус з грибами
Існує безліч рецептів соусу грибного з вершками. Однак всі вони спираються на базову рецептуру, про яку мова піде нижче. Додаючи додаткові інгредієнти до традиційного соусу, ви можете експериментувати, отримуючи нові смакові відтінки.
Складові:
- 150-160 грам свіжих грибів (можна взяти шампіньйони);
- 20 грамів твердого сиру;
- 180 мл жирних вершків;
- цибулина середніх розмірів;
- 40 грамів масла вершкового;
- зубчик часнику;
- мускатний горіх;
- столова ложка соку лимонного;
- сіль і перець.
Етапи приготування:
- Для отримання ніжного вершкового смаку потрібно гарне масло. Спред краще не брати. Викладаємо шматочок масла на сковороду і ставимо її на слабкий вогонь.
- Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Потім опускаємо її в вершкове масло і відразу додаємо сіль і перець. Тепер слід пасерувати цибулю до тих пір, поки вона не стане прозорою.
- Миємо печериці, після чого їх слід гарненько обтерти серветками, видаливши всю вологу. Нарізаємо їх пластинками. Якщо ви хочете добитися більш однорідної консистенції соусу, то ріжте по дрібніше.
- Додаємо гриби до цибулі і продовжуємо смажити, трохи помішуючи, щоб вони трохи підрум’янились. Потім слід додати вершки. Тепер можна ще посолити і поперчити.
- Додаємо на сковороду мускатний горіх, пропускаємо часник через давилку. Мускатний горіх хороший тим, що робить смак вершків більш яскравим і насиченим.
- Злегка помішуючи, готуємо соус на слабкому вогні, поки соус трохи не загусне. Зазвичай для цього потрібно не більше 20 хвилин.
- Натираємо сир на дрібній тертці прямо в соус. Перемішуємо і очікуємо, поки він розплавиться.
- Додаємо лимонний сік, перемішуємо в останній раз і вимикаємо вогонь.
Смачного!
Також читайте: «CАЦЕБЕЛІ» ІЗ СЛИВ. КРАЩОГО СОУСУ ДО М’ЯСА ГОДІ ПРИДУМАТИ!