Нове

Вершковий соус з грибами: найсмачніший рецепт

Ніжний вершково-грибний соус відмінно підходить для будь-яких страв. Його можна подавати до картоплі, каш, макаронів. Його ніжний смак не можна сплутати ні з чим. А подавати його можна як на буденний, так і на святковий стіл. Тому кожній господині слід знати, як зробити гриби у вершковому соусі.

Як готувати вершковий соус з грибами

Існує безліч рецептів соусу грибного з вершками. Однак всі вони спираються на базову рецептуру, про яку мова піде нижче. Додаючи додаткові інгредієнти до традиційного соусу, ви можете експериментувати, отримуючи нові смакові відтінки.

Складові:

  • 150-160 грам свіжих грибів (можна взяти шампіньйони);
  • 20 грамів твердого сиру;
  • 180 мл жирних вершків;
  • цибулина середніх розмірів;
  • 40 грамів масла вершкового;
  • зубчик часнику;
  • мускатний горіх;
  • столова ложка соку лимонного;
  • сіль і перець.

Етапи приготування:

  • Для отримання ніжного вершкового смаку потрібно гарне масло. Спред краще не брати. Викладаємо шматочок масла на сковороду і ставимо її на слабкий вогонь.
  • Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. Потім опускаємо її в вершкове масло і відразу додаємо сіль і перець. Тепер слід пасерувати цибулю до тих пір, поки вона не стане прозорою.
  • Миємо печериці, після чого їх слід гарненько обтерти серветками, видаливши всю вологу. Нарізаємо їх пластинками. Якщо ви хочете добитися більш однорідної консистенції соусу, то ріжте по дрібніше.
  • Додаємо гриби до цибулі і продовжуємо смажити, трохи помішуючи, щоб вони трохи підрум’янились. Потім слід додати вершки. Тепер можна ще посолити і поперчити.
  • Додаємо на сковороду мускатний горіх, пропускаємо часник через давилку. Мускатний горіх хороший тим, що робить смак вершків більш яскравим і насиченим.
  • Злегка помішуючи, готуємо соус на слабкому вогні, поки соус трохи не загусне. Зазвичай для цього потрібно не більше 20 хвилин.
  • Натираємо сир на дрібній тертці прямо в соус. Перемішуємо і очікуємо, поки він розплавиться.
  • Додаємо лимонний сік, перемішуємо в останній раз і вимикаємо вогонь.

Смачного!

Також читайте: «CАЦЕБЕЛІ» ІЗ СЛИВ. КРАЩОГО СОУСУ ДО М’ЯСА ГОДІ ПРИДУМАТИ!

Нове

Популярне