Щоразу, складаючи святкове меню, ми замислюємося про те, щоб такого приготувати на десерт, особливо для великої компанії, але при цьому хочеться обійтися без розкочування коржів!
Хочу запропонувати вам рецепт незрівнянно смачного та дуже ніжного вершково-кокосового десерту під назвою “Райська насолода”!
Цей смачний десерт стане не тільки шикарним завершенням святкового застілля, а й порадує вас і ваших гостей приголомшливим вершковим смаком, приємним кокосовим ароматом і м’якою консистенцією, що буквально тане в роті!
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 1 ст. цукру або цукрової пудри (250 г)
- 1/2 ст. маку (100 г)
- 1 ст. борошна (160 г)
- 10 г розпушувача
- 1 г ваніліну
Для коржа:
- 1,5 ст. молока (370 г)
Заварний кокосовий крем:
- 70 г борошна
- 70 г крохмалю
- 1 ст. цукру (250 г)
- 1 ст. кокосової стружки (80 г)
- 1 яєчний жовток
- 1 літр молока
- 1 г ваніліну
- 50 г вершкового масла
Вершковий крем:
- 500 г вершків 33%
- 50 г цукрової пудри
- Кокосова стружка (50 г)
- 15 г вершкового масла (для форми)
Для прикрас:
- Подрібнені фісташки
- Фрукти, ягоди, м’ята
Приготування:
Для початку приготуємо тісто для макового бісквіту.
У чашу вливаємо 4 яйця і всипаємо склянку цукру або цукрової пудри – у мене склянка об’ємом 250 мл, все добре збиваємо до появи пишної повітряної маси.
Потім додаємо пів склянки маку, просіюємо 1 склянку борошна з 10 г розпушувача та всипаємо ванілін або ванільний цукор.
На найменших оборотах міксера замішуємо ніжне тісто, як тільки продукти поєдналися, воно готове!
Випікати корж у скляній формі розміром 25×35 см.
Змащуємо форму м’яким вершковим маслом та виливаємо тісто.
Поступово розподіляємо його за формою і відразу ж відправляємо в духовку, розігріту до температури 170 ° С на 35-40 хвилин.
Поки тісто випікається, приготуємо заварний кокосовий крем.
У каструлю, в якій його варитимемо, висипаємо 70 г борошна, 70 г кукурудзяного крохмалю, 1 склянку цукру, 1 склянку кокосової стружки, додаємо 1 сирий жовток, пакетик ваніліну і вливаємо 1 літр молока.
Всі продукти змішуємо, встановлюємо каструлю на плиту, доводимо крем до кипіння і на малому вогні при постійному помішуванні уварюємо до густини.
Потім вимикаємо плиту і додаємо 50 г вершкового масла, добре розмішуємо, поки масло повністю розтане.
Крем готовий і поки що відставимо його вбік.
Тим часом, бісквіт спікся, дістаємо форму з духовки і заливаємо гарячий корж молоком кімнатної температури – у мене 370 мл.
Як тільки все молоко вбереться, заливаємо гарячий маковий корж ще теплим кремом, розрівнюємо і даємо охолонути при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холод до повного охолодження.
Як тільки основа десерту стане холодною, в чашу виливаємо 500 г холодних вершків жирністю не менше 33% і збиваємо спочатку на малих оборотах, а потім на максимальних до появи легкої повітряної маси.
Потім додаємо 50 г цукрової пудри, злегка втручаємося в вершки і продовжуємо збивати до міцних стійких піків – вершковий крем готовий!
Наносимо добре збиті вершки на холодний крем, рівномірно їх розподіляємо, розрівнюємо і щедро засипаємо всю поверхню кокосовою стружкою.
Забираємо десерт у холодильник хоча б на пару годин для стабілізації, а якщо дозволяє час, то й на ніч.
Перед подачею на стіл розрізаємо десерт на необхідну кількість шматків і як завжди прикрашаємо за власним бажанням!
Я прикрашу подрібненими фісташками та замороженими ягодами – у мене вишня, малина, ожина та лохина.
В результаті виходить надзвичайно ніжний, дуже смачний м’який вершково-кокосовий десерт!
Таке святкове частування не залишиться поза увагою ваших гостей.
Смачного!