Сьогодні будемо готувати міні-тефтелі з овочами. Виходить дуже ситне, соковите блюдо, яке ідеально підходить для сімейного обіду або вечері. Тюфтельки також можна заготовити заздалегідь і приготувати потім. Ця страва подобається і дорослим, і дітям, і всі завжди просять добавку.
Інгредієнти:
- маленькі тюфтельки – 250 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- перець болгарський червоний – 1 шт.
- селера – 50 г
- помідори – 2 шт.
- паприка – 1 ч.л.
- часник сушений – 1 ч.л.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
Приготування:
- Для приготування тефтелей з овочами нам необхідно зробити маленькі тюфтельки. Сьогодні я використовую заморожені, які зробила заздалегідь. Це дуже зручно і набагато скорочує ваш час перебування на кухні в буденні дні, коли зовсім немає часу на приготування їжі.
- А готую я їх так: 250 г відвареного до напівготовності рису, 1 кг фаршу і обсмажені овочі (цибуля і морква) змішую разом, додаю спеції і роблю заготовки різної форми. І великі, і маленькі заморожую на дошці, застеленій пергаментним папером.
- Зберігати такі домашні напівфабрикати можна до пів року.
- У сковороду наливаємо рослинну олію, всипаємо цибулю, нарізану півкільцями і обсмажуємо її буквально хвилину.
- Потім додаємо моркву і обсмажуємо їх разом ще 2-3 хвилини. Тепер до овочів викладаємо тюфтельки і смажимо все разом 3 хвилини.
- Тефтелі ви можете зробити і за своїм улюбленим рецептом. Тут найголовніше, це правильно підібраний склад овочів і спецій, з якими готуються м’ясні кульки.
- Далі в сковороду відправляємо нарізані стиглі помідори і селеру, перемішуємо і смажимо все разом 3 хвилини.
- Тепер додаємо солодкий червоний перець, перемішуємо і всипаємо спеції – сіль і чорний мелений перець за смаком, а також 1 ч.л. сушеного часнику і 1 ч.л. паприки. Добре перемішуємо овочі зі спеціями, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 7-10 хвилин.
- Ось і все, швидка і дуже смачна вечеря готова!
Не більше, ніж за пів години ми приготували таке яскраве, соковите і ситне блюдо.
Смачного!
Також читайте: ЯЙЦЯ “ПО-ЄВРЕЙСЬКИ” БАГАТО РОКІВ ТАК ГОТУЮ І НЕ НАБРИДАЄ