Категорії Шоу-бізнес

Ванільні капкейки або міні тістечка з ягідною начинкою та вершковим кремом

Готуємо ванільні капкейки або міні тістечка. Відмінний варіант частування до чаю.

Інгредієнти:

Бісквіти:

  • 80 г вершкового масла, м’якого
  • 2 великі яйця
  • 150 г борошна
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 50 мл молока
  • 1 ч. л. розпушувача

Начинка:

  • 150 г полуниці (замороженої або свіжої)
  • 1/2 ст.л лимонного соку
  • 40 г цукру
  • 10 г кукурудзяного крохмалю + 1,5 ст.л води

Крем:

  • 80 г цукрової пудри
  • 100 г вершкового масла, м’якого
  • 300 г сирного сиру

Приготування:

Кекси (бісквіти):

Духовку включаю розігріватись до 170°С.

Усі інгредієнти для тіста мають бути кімнатної температури.

М’яке вершкове масло змішую з цукром та ванільним цукром. Збиваю 4…5 хвилин. Вийде світла та пишна маса.

Яйця розбиваю в миску, змішую виделкою. Потроху підмішую до збитого масла.

Борошно змішую з розпушувачем. Тепер по черзі з молоком додаю до тіста.

1/3 суміші сухих інгредієнтів просіюю в миску. Перемішую вінчиком (не міксером).

Вливаю половину молока. Перемішую. Просіюю 1/3 сухої суміші. Перемішую. Вливаю молоко, що залишилося. В кінці залишилися сухі інгредієнти.

Тісто готове.

Викладаю у форми, заповнюючи їх на 2/3. Виходить 12 шт. При 170 ° С випікаю бісквіти 20 … 25 хвилин

Готовність можна перевірити зубочисткою. Залишаю їх охолонути.

Начинка:

Полуницю потрібно розморозити та пробити блендером.

*можна використовувати і свіжу полуницю. Замість полуниці, підійде малина. Малину потрібно буде протерти від кісточок.

Переливаю в ківш, додаю цукор та лимонний сік. Переношу на плиту та нагріваю.

Крохмаль розводжу водою.

Вливаю у полуницю. При постійному помішуванні вінчиком доводжу до кипіння і варю ще 30 секунд.

Добре вимішую. У контакт накриваю плівкою та залишаю охолонути.

У бісквітах роблю виїмки. Можна просто вирізати ножем. Виїмки робіть великі і глибокі, начинки багато, капкейки будуть смачніші.

Крем:

Для крему масло має бути кімнатної температури, а сир холодний.

М’яке масло збиваю із цукровою пудрою 5-7 хвилин. Вийде світла маса, як крем.

Підмішую холодний сир. Збиваю в однорідний та пишний крем.

Начинку та крем перекладаю в кондитерські мішки. Крем в мішок з насадкою, закриваючи зірку.

Виїмки заповнюю начинкою. Зверху відсаджую крем.

Влітку капкейки можна прикрасити свіжими ягодами. Я присипала посипанням.

Чарівні капкейки вийшли і дуже смачні! Справжні міні тортики

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…