Нове

Ванільні капкейки або міні тістечка з ягідною начинкою та вершковим кремом

Готуємо ванільні капкейки або міні тістечка. Відмінний варіант частування до чаю.

Інгредієнти:

Бісквіти:

  • 80 г вершкового масла, м’якого
  • 2 великі яйця
  • 150 г борошна
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 50 мл молока
  • 1 ч. л. розпушувача

Начинка:

  • 150 г полуниці (замороженої або свіжої)
  • 1/2 ст.л лимонного соку
  • 40 г цукру
  • 10 г кукурудзяного крохмалю + 1,5 ст.л води

Крем:

  • 80 г цукрової пудри
  • 100 г вершкового масла, м’якого
  • 300 г сирного сиру

Приготування:

Кекси (бісквіти):

Духовку включаю розігріватись до 170°С.

Усі інгредієнти для тіста мають бути кімнатної температури.

М’яке вершкове масло змішую з цукром та ванільним цукром. Збиваю 4…5 хвилин. Вийде світла та пишна маса.

Яйця розбиваю в миску, змішую виделкою. Потроху підмішую до збитого масла.

Борошно змішую з розпушувачем. Тепер по черзі з молоком додаю до тіста.

1/3 суміші сухих інгредієнтів просіюю в миску. Перемішую вінчиком (не міксером).

Вливаю половину молока. Перемішую. Просіюю 1/3 сухої суміші. Перемішую. Вливаю молоко, що залишилося. В кінці залишилися сухі інгредієнти.

Тісто готове.

Викладаю у форми, заповнюючи їх на 2/3. Виходить 12 шт. При 170 ° С випікаю бісквіти 20 … 25 хвилин

Готовність можна перевірити зубочисткою. Залишаю їх охолонути.

Начинка:

Полуницю потрібно розморозити та пробити блендером.

*можна використовувати і свіжу полуницю. Замість полуниці, підійде малина. Малину потрібно буде протерти від кісточок.

Переливаю в ківш, додаю цукор та лимонний сік. Переношу на плиту та нагріваю.

Крохмаль розводжу водою.

Вливаю у полуницю. При постійному помішуванні вінчиком доводжу до кипіння і варю ще 30 секунд.

Добре вимішую. У контакт накриваю плівкою та залишаю охолонути.

У бісквітах роблю виїмки. Можна просто вирізати ножем. Виїмки робіть великі і глибокі, начинки багато, капкейки будуть смачніші.

Крем:

Для крему масло має бути кімнатної температури, а сир холодний.

М’яке масло збиваю із цукровою пудрою 5-7 хвилин. Вийде світла маса, як крем.

Підмішую холодний сир. Збиваю в однорідний та пишний крем.

Начинку та крем перекладаю в кондитерські мішки. Крем в мішок з насадкою, закриваючи зірку.

Виїмки заповнюю начинкою. Зверху відсаджую крем.

Влітку капкейки можна прикрасити свіжими ягодами. Я присипала посипанням.

Чарівні капкейки вийшли і дуже смачні! Справжні міні тортики

Нове

Популярне