Він такий ніжний (ніби тане в роті), легкий, і дуже смачний! По-справжньому літній ягідний десерт без випічки, яєць та проблем. Для приготування потрібно мінімальні інгредієнти. Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
- Печиво «Савоярді» – 200 г
- Полуничний джем – 3 чайні ложки
- Вода – 50 мілілітрів
- Свіжі ягоди – 300-400 г
- Сир Маскарпоне – 250 грам
- Цукрова пудра – 4-5 столові ложки
- Жирні вершки (мінімум 33%) – 100 мілілітрів
Приготування:
У миску викладаємо джем, вливаємо воду і перемішуємо.
Якщо крупні ягоди нарізаємо на невеликі шматочки.
У чисту миску викладаємо сир Маскарпоне, додаємо цукрову пудру і змішуємо міксером, підливаючи жирні вершки.
Печиво обмокуємо в суміші із джему і половину викладаємо на дно форми.
Потім викладаємо половину підготовленого крему та вирівнюємо. Кладемо одну половину ягід. Далі знову кладемо печиво, що залишилося.
Викладаємо крем, що залишився, вирівнюємо, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 4-8 годин.
Далі викладаємо другу половину ягід та нарізаємо на порційні шматки.
Смачного!