Рецепти

“Універсальний” омлет: можна готувати на сніданок, а можна подати на святковий стіл

Інгредієнти:

  • 4 курячі яйця;
  • 150 г майонезу;
  • невеликий пучок петрушки (за бажанням можна замінити кінзою);
  • 3 ст. л. соняшникової олії без запаху;
  • два плавлені сирки;
  • сіль та перець – за смаком.

Приготування:

Для випікання знадобиться широка гладка форма з низькими бортиками та антипригарним покриттям, якісний силіконовий килимок або пергамент.

Я розігріваю духовку до температури 170 ° С, щоб омлет одразу схопився і швидше дійшов до готовності. Якщо випікати в холодній духовці, то омлет підсохне і затвердіє, а значить, що згортати його буде складно.

Збиваю інгредієнти у глибокій мисці. Спочатку розбиваю яйця, додаю до них 130 г майонезу, солю та перчу.

Збовтувати масу, що вийшла, легше і ефективніше занурювальним блендером, але можна скористатися виделкою або віночком.

Вистилаю форму пергаментним папером і рясно змащую її олією.

Акуратно виливаю перемішану масу та розподіляю її силіконовою лопаткою по всьому дну форми.

Готується ця страва протягом 10-12 хвилин за температури 180-200 °С.

Витягаю форму і даю їй трохи охолонути. Теплий омлет перекладаю на чисту робочу поверхню.

Поки мій омлет знаходиться в духовці і остигає, я готую начинку. Для неї можна використовувати як простий плавлений сир без наповнювачів, так і, наприклад, зі смаком шинки, грибів, риби, бекону та ін.

Сир треба натирати, доки він холодний. Тому лише в цей момент дістаю його з холодильника.

До дрібно натертого сиру додаю майонез, що залишився, трохи солі, меленого перцю, пропущений через прес часник і нашатковану зелень. Все ретельно перемішую, цього разу використовуючи саме блендер.

В результаті у мене виходить м’яка паста, що за консистенцією нагадує густу сметану.

Намазую сирну начинку на омлет, що злегка охолонув. Масу розподіляю силіконовою кулінарною лопаткою рівномірним тонким шаром.

Формую рулет, загортаю його в харчову плівку і забираю в холодильник на 2 години. Коли блюдо охолоне, воно затвердіє, тому його буде зручно нарізати. Залишиться тільки розкласти шматки по тарілках і прикрасити гілочками петрушки або скибочками томатів чері.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…