Сьогодні покажу, як я готую домашні котлети в духовці. І що додати, щоб вони вийшли максимально соковитими. За цим рецептом м’ясні котлети завжди виходять дуже ніжні та смачні.
Інгредієнти:
- фарш – 800 г. (300 г яловичини, 300 г свинини, 200 г індички)
- батон – 3 скибочки (120 г) та 200 мл води (для замочування)
- цибуля – 2 шт.
- часник – 3 зубчики
- сіль – 1 ч.л. (без гірки)
- чорний перець – за смаком
- вершкове масло
- панірувальні сухарі (борошно) – для обвалки
Приготування:
Спочатку замочимо хліб. Булку рвемо руками і кладемо в миску. Заливаємо холодною водою і поки що відставляємо убік. Займемося фаршем.
Я готуватиму з яловичини, свинини та індички. Перекручуємо на м’ясорубці все м’ясо разом із цибулею та часником, використовуючи дрібні грати.
Батон добре віджимаємо і так само перекручуємо на м’ясорубці. Добре відбиваємо фарш, кидаючи його об миску. Потім солимо і перчимо.
Ще раз все перемішуємо та формуємо котлети. У серединку кладемо шматочок вершкового масла і щільно закриваємо його всередині, щоб вийшла овальна котлета.
З рештою фаршу робимо те саме. Кількість інгредієнтів я взяла більше. У середньому має вийти близько 12 штук.
Деко змащуємо рослинною олією, обвалюємо котлети в панірувальних сухарях або борошні.
Можна взагалі ні в чому не обвалювати, але з панірувальними сухарями мені подобається набагато більше.
Викладаємо на лист або у форму для випічки. Відправляємо в наперед розігріту духовку до 160 градусів на 45-50 хвилин.
При такій температурі котлети виходять соковитішими, м’якими і ніжними. За 10 хвилин до готовності змастіть котлети соком з дека.
Подаємо до столу з улюбленим гарніром. Котлети виходять дуже смачні та соковиті.