Випробувавши різні способи приготування, якось прийшла саме до такого принципу приготування та складу продуктів.
Приготувати печеню можна з будь-якого виду м’яса: свинини, яловичини, курки і т.д. А ось як ідеальний продукт-супутник завжди вибираю картоплю, тому що саме вона не перебиває, а гармонійно доповнює смакові особливості м’яса.
Приготування:
- м’ясо
- картопля
- зелень
- цибуля
- морква
- спеції
- сир
- майонез
Приготування:
Цибулю та моркву нарізаю невеликими кубиками і обсмажую на олії. Додаю м’ясо. Його я також нарізала кубиками (використовую свинину+курку). Солю, перчу та обсмажую все до напівготовності м’яса.
Овочі та м’ясо можна розкладати по горщиках у сирому вигляді, але мені більше подобається в обсмаженому.
Картоплю нарізаю кубиками, додаю сіль, кріп та олію. Перемішую. Інгредієнти по горщиках викладаю шарами: картопля, обсмажені з м’ясом овочі, потім знову картопля, і так шари чергую. Зверху розкладаю нарізаний кубиками сир.
Під час смаження м’ясо пустило сік, його я розлила по горщиках і додала трохи води.
Наношу «шапочку» із майонезу. Накриваю горщики кришками та відправляю в духовку. Готую за 200 градусів 50 хвилин.
Найніжніше соковите м’ясо, ароматні овочі та смачна сирна шапочка! Ідеальна страва для сімейного обіду чи вечері, а можна і гостям подати)
Смачного!