Гарбузові пончики – це ідеальні осінні ласощі, приготовані з гарбуза і приправлені сумішшю прянощів для гарбузового пирога. Якщо вам цього смаку не вистачить, то зверху кожного пончика є ще медова глазур з корицею.
Гарбузові пончики ми готуватимемо з тіста, яке найчастіше використовується для торта, тобто це не дріжджові пончики. І, звичайно ж, в тісто для пончиків треба буде додати і сам гарбуз, і приправу для гарбузового пирога. Так ви зможете насолодитися осінніми смаками на всі сто відсотків.
І, до речі, ці пончики зазвичай смажаться в олії, але я також розповім, як приготувати їх у духовці.
Інгредієнти:
Для тіста
Для глазурі
Приготування:
Перш ніж приступати до замісу тіста на пончики, підготуйте три листи. Один застеліть пергаментним папером, інший – паперовими рушниками, а на третій поставте ґрати.
У велику миску просійте разом борошно, розпушувач, суміш прянощів для гарбузового пирога та сіль. Додайте цукор і перемішайте.
У другій мисці змішайте в однорідну масу гарбузове пюре, кефір, яйця, розтоплене масло та ванільний екстракт.
Вилийте вологі інгредієнти в сухі та перемішайте лопаткою до повної однорідності.
Викладіть готове тісто гарбуза на посипану борошном робочу поверхню. Розкотіть його в пласт завтовшки близько 7 мм, додаючи борошно на робочу поверхню за необхідності.
Після розкочування виріжте пончики, використовуючи спеціальні формочки у вигляді широкого кільця. Якщо виїмки для пончиків у вас немає, використовуйте два круглі предмети різних діаметрів. Наприклад, кухонний стакан або блюдце діаметром близько 8 см для зовнішнього кола та кришку від пластикової пляшки або невелику чарку для внутрішнього отвору.
Вирізані пончики розкладіть на лист, застелений пергаментом. Відкладіть убік, поки готуватимете глазур.
Як приготувати медову глазур із корицею.
Всі інгредієнти глазурі змішайте лопаткою, а потім енергійно збивайте, доки не отримаєте гладку глазур. Бажаний рівень густоти глазурі регулюйте, потроху додаючи молоко. На мій погляд, ідеальна консистенція – така ж, як у рідкого меду – не дуже рідка, але досить текуча, щоб гарно розтікатися по всій поверхні пончика.
Зверніть увагу, що миска для глазурі має бути досить великою, щоб у неї можна було покласти цілий пончик.
Як посмажити гарбузові пончики в олії
У велику каструлю з товстим дном або фритюрницю налийте олію шаром завтовшки 5-8 см і нагрійте її до температури 180°С.
Опустіть пончики в гарячу олію (по 2-3 штуки за раз) і смажте від 45 секунд до 1 хвилини. Переверніть та обсмажте з іншого боку.
Правильно підсмажені пончики мають стати золотаво-коричневого кольору.
Обережно дістаньте пончики з гарячої олії і покладіть в один шар на лист, застелений паперовим рушником.
Поки пончики ще теплі, зануріть їх однією стороною в медову глазур із корицею. Підніміть пончик і дайте стекти зайвій глазурі, а потім перенесіть пончик на деко з ґратами. Ви також можете покласти їх на пергамент, але в цьому випадку глазур скупчуватиметься навколо пончика і застигне не дуже естетичним бортиком. Дайте глазурі застигнути перед подачею на стіл.
Як спекти пончики в духовці
Приготуйте пончики відповідно до наведених вище інструкцій. Потім викладіть їх на лист, застелений пергаментом і поставте в гарячу духовку (180 ° С). Випікайте 15-17 хвилин.
Спечені пончики вийміть із духовки, дайте їм трохи охолонути, а потім зануріть у глазур із корицею.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…