Пиріг виходить повітряним, ніжним і дуже смачним! При цьому готується швидко та зовсім не складно.
Інгредієнти:
- Яєчних жовтків – 3 штуки
- Цукрового піску – 100 грамів
- Лимонної цедри
- Борошна – 250 грамів
- М’якого вершкового масла – 100 грамів
- Розпушувача – 1 чайну ложку
- Яєчних білків – 3 штуки
- Класичного йогурту – 425 грамів
- Цукрового піску – 80 грамів
- Борошна – 50 грамів
- Цукрової пудри – посипати наприкінці
Приготування:
У глибоку чашку викладаємо яєчні жовтки. Насипаємо цукровий пісок, додаємо цедру лимона і добре все розмішуємо.
Додаємо борошно, м’яке вершкове масло, розпушувач і розмішуємо, зібравши тісто в комок. Розрізаємо на дві частини, загортаємо в плівку та охолоджуємо в холодильнику 30 хвилин.
В окремій чашці збиваємо яєчні білки до білої маси.
В іншу чашку виливаємо йогурт, додаємо цукровий пісок та розмішуємо. Всипаємо борошно і розмішуємо.
Вкладаємо поступово яєчні білки та розмішуємо.
У форму 24 см розрівнюємо одну частину тіста, зробивши бортики.
Викладаємо начинку і зверху натираємо на великій тертці другу частину тіста. Запікаємо 35 хвилин, при 180 градусах.
Готову випічку присипаємо цукровою пудрою.