Нове

Тушкована картопля з м’ясом і капустою: як зробити її дуже смачною та красивою

Покажу кілька простих прийомів, щоб тушкована картопля з капустою та м’ясом вийшла не просто смачна, а дуже смачна. Ще вона буде гарною, яскравого кольору. Люблю тушковану картоплю, готую її з різним м’ясом і без м’яса, з грибами та тушонкою. Страва і складається з простих продуктів, і готується дуже просто, і виходить із чудовим смаком та ароматом.

Інгредієнти:

  • 750 г картоплі (очищена)
  • 400 г капусти
  • 350 г свинини (м’якуш)
  • 100 г сала (свиняче)
  • 1 цибуля
  • 5 ч. л. томатної пасти
  • 2 лаврові листи
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

У жаровню викладаємо нарізане на невеликі шматочки сало. Якщо немає сала, то наливаємо олію (4 ст. л.). Обсмажуємо шматочки сала з двох сторін, доки не зарум’яняться і не витопиться жир.

М’якуш свинини нарізаємо на середні шматочки, відправляємо в жаровню і перчимо. Готуємо на середньому вогні, доки не зарум’яняться. Свинину краще брати з невеликими прошарками жиру та яскравого червоного кольору, вона буде ніжна та соковита (перший прийом). Свинина блідого кольору завжди виходить сухуватою (перевірено роками).

Додаємо нарізану цибулю і готуємо, помішуючи, 3-4 хвилини.

До цибулі з м’ясом додаємо томатну пасту (другий прийом). Вона зробить страву яскравого красивого кольору і додасть йому чудового томатного смаку.

Перемішуємо, обсмажуємо 2-3 хвилини та з’явиться насичений томатний аромат. Томатну пасту з овочами та/або м’ясом завжди треба недовго обсмажувати.

Додаємо нарізану соломкою капусту та перемішуємо.

Очищені бульби картоплі розрізаємо на кілька частин і додаємо в жаровню, промивати скибочки картоплі не треба, залишаємо на них крохмаль (третій прийом). Все солимо і ще трохи перчимо.

Вливаємо в овочі з м’ясом воду, щоб вона трохи їх покрила. Додаємо лавровий лист (у мене невеликі 2 шт.). Накриваємо кришкою і тушкуємо 35-45 хвилин. Вогонь трохи нижчий від середнього. Потрібно, щоб страва інтенсивно кипіла.

Час приготування залежить від м’яса та картоплі, вони мають стати м’якими (у мене пішло 35 хвилин). Соусу на дні буде небагато, за рахунок крохмалю від картоплі він стане густуватим.

Тушковану картоплю зі свининою і капустою перекладаємо на тарілки і відразу подаємо на стіл. Страва виходить яскравого кольору з чудовим смаком та ароматом. Всі овочі та м’ясо дуже ніжні.

Смачного!!!

Нове

Популярне