Рецепти

Цю лазанью з лаваша навіть нарізати не доведеться: готується порційно, просто і без клопоту

Така лазіння мені подобається навіть більше, ніж класична з листами. Тут все робиться максимально просто і без зайвого клопоту, а результат приголомшливий! Соковита, апетитна та дуже смачна! Варто один раз приготувати і рецепт, я не сумніваюся, одразу опиниться у вашій скарбничці!

Інгредієнти:

  • Лаваш – 3 шт.
  • Фарш свинячо-яловичий – 1 кг
  • Цибуля – 200 г
  • Часник – 6 зубчиків
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Селера – 1 стебло
  • Томатний соус – 200 г
  • Сир моцарела – 300 г
  • Сіль
  • Чорний перець

Соус бешамель:

  • Молоко гаряче – 500 мл.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Борошно – 30 г
  • Сіль – щіпка
  • Мускатний горіх – щіпка

Приготування:

У сковороду з олією відправляємо цибулю кубиком, рубаний часник, смажимо кілька хвилин до легкого золотистого кольору, потім закладаємо фарш і готуємо ще 5-6 хвилин, до напівготовності.

До фаршу додаємо солодкий болгарський перець і стебла селери кубиком, солимо, перчимо, перемішуємо і тушкуємо 3-4 хвилини.

Далі вливаємо томатний соус, тушкуємо ще пару хвилин, постійно помішуючи, і знімаємо з вогню.

Як соус підійдуть перебиті помідори у власному соку, розведена томатна паста або звичайний кетчуп.

У невеликій каструлі або сотейнику розтоплюємо вершкове масло, всипаємо борошно, обсмажуємо 2 хвилини, потім поступово вливаємо молоко і інтенсивно мішаємо вінчиком. Варимо соус до загусання, на це піде близько 4-5 хвилин.

Як тільки соус загусне, знімаємо з вогню, додаємо сіль, дрібку мускатного горіха, ретельно перемішуємо і знімаємо з вогню.

Беремо лист лаваша, викладаємо готовий фарш, зверху присипаємо сиром, загортаємо в рулет і нарізаємо на порційні шматочки.

Сир підійде будь-який, на свій смак і можливості, але я все ж рекомендую взяти саме моцарелу.

Форму для запікання змащуємо раніше приготованим соусом та викладаємо порційно нарізані рулетики.

Зверху промазуємо соусом, присипаємо сиром і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин, режим верх-низ.

Дивимось по своїй духовці, як тільки зверху утворюється рум’яна скоринка, лазанью можна діставати.

Злегка хрумкий лаваш, ароматний фарш, найніжніший вершковий соус і сир, що апетитно тягнеться – все це захоплення і справжня смакота! Рекомендую приготувати та спробувати, нічого складного та дуже смачно!

Останні новини

Даша Малахова шокована неприємною ситуацією в київському кафе

Українська ведуча та акторка Даша Малахова відверто висловилася щодо мовного питання, яке, за її словами,…

Маша Єфросиніна розповіла про чоловіка, який служить у ЗСУ

Українська ведуча Маша Єфросиніна відверто розповіла про свого чоловіка Тимура Хромаєва, який нині служить у…

Смачний салат «Принц»

Салат «Принц» — ситна та ароматна страва з ніжною текстурою і виразним смаком, який досягається…

Смачні соковиті та пікантні биті огірки

Соковиті та пікантні биті огірки — легка закуска з насиченим ароматом і цікавим смаком. Простий…

Смачний люля-кебаб із курки

Люля-кебаб із курки — ароматна і соковита страва з приємною текстурою. Готується з доступних інгредієнтів…

Макс Барських здивував різдвяним настроєм своїх фанів

Український співак Макс Барських презентував новий кліп на пісню "Я вже не ти". Ця відеоробота…