Готуємо смачне ресторанне блюдо – цибулеві кільця з моцарелою. Смажаться кільця у фритюрі, виходять рум’яними і хрусткими за рахунок щільного панірування. Для цього кільця цибулі паніруємо в борошні і два рази в яйці і сухарях. Після обжарювання сир моцарела повністю розплавляється, роблячи кільця цибулі дуже соковитими і м’якими.
Інгредієнти:
- Сир Моцарела – 100 г
- Цибуля – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 50 г
- Панірувальні сухарі – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Рослинна олія – 300 мл
Приготування:
Головку ріпчастої цибулі середнього розміру наріжте кружальцями шириною не менше 1,5 см. Розділіть кожен кружечок на окремі кільця. М’який сир моцарела наріжте тонкими пластинками.
З’єднайте два кільця з різницею в ширині 0,3-0,5 см, в середині зробіть прошарок з сиру. Не робіть дуже великі проміжки між кільцями цибулі, щоб сир не випадав при паніруванні.
Кожну заготовку по черзі опустіть в борошно з усіх боків.
Яйця розколотіть до однорідності в окремій ємності, посоліть. У чисту суміш опустіть кільця, запаніровані в борошні.
Далі кільця запаніруйте в подрібнених сухарях з усіх боків.
Щоб панірування вийшло щільніше, опустіть цибулю ще раз в яйце, після знову в сухарі.
Таким чином запаніруйте всі кільця цибулі з сиром.
У невеликій сотейник налийте велику кількість олії, нагрійте її, вогонь встановіть на середньому рівні. У гарячу олію опустіть кілька заготовок. Смажте вироби 2 хвилини з одного боку, переверніть, смажте ще 1 хвилину з іншого боку.
Дістаньте кільця з олії, викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію.
Блюдо подайте на стіл в теплому вигляді, поки сир залишається м’яким. Доповніть кільця будь-яким соусом до смаку.
Смачного!