Готуємо цікаву та смачну страву із звичайної цвітної капусти.
Інгредієнти:
Приготування:
Розібрати на суцвіття цвітну капусту. Промити та викласти в каструлю. Залити водою, поставити на плиту. Як закипить трохи підсолити та варити далі до готовності капусти.
Вона не повинна розвалюватися, але характерний запах вареної капусти має бути, як і її м’якість.
Відкинути капусту на сито або в друшляк. Дати стекти рідині.
У сотейнику розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому борошно і тонким струмком влити молоко. Постійно помішуючи, зварити соус бешамель. Посолити і поперчити до смаку. На цьому етапі також не завадять прянощі. Наприклад, мелений мускатний горіх, трохи сухих трав і т.д.
Перекласти капусту у форму для запікання, можна розім’яти трохи ложкою або вилкою, а потім залити соусом.
Посипати тертим сиром зверху і помістити в гарячу духовку до зарум’янювання сиру. Температура духовки трохи більше 180 градусів.
Готову страву слід подавати гарячою. Можна як гарнір чи самостійно. Добре поєднується зі стравами з рубаного м’яса, рибою та овочевими салатами.
Смачного!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…