Нове

Цвітна капуста з соусом бешамель і сирною скоринкою в духовці

Готуємо цікаву та смачну страву із звичайної цвітної капусти.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста
  • 1 склянка молока
  • 1 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • сир
  • сіль
  • перець чорний мелений
  • вода та сіль для варіння капусти

Приготування:

Розібрати на суцвіття цвітну капусту. Промити та викласти в каструлю. Залити водою, поставити на плиту. Як закипить трохи підсолити та варити далі до готовності капусти.

Вона не повинна розвалюватися, але характерний запах вареної капусти має бути, як і її м’якість.

Відкинути капусту на сито або в друшляк. Дати стекти рідині.

У сотейнику розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому борошно і тонким струмком влити молоко. Постійно помішуючи, зварити соус бешамель. Посолити і поперчити до смаку. На цьому етапі також не завадять прянощі. Наприклад, мелений мускатний горіх, трохи сухих трав і т.д.

Перекласти капусту у форму для запікання, можна розім’яти трохи ложкою або вилкою, а потім залити соусом.

Посипати тертим сиром зверху і помістити в гарячу духовку до зарум’янювання сиру. Температура духовки трохи більше 180 градусів.

Готову страву слід подавати гарячою. Можна як гарнір чи самостійно. Добре поєднується зі стравами з рубаного м’яса, рибою та овочевими салатами.

Смачного!

Нове

Популярне