Це ніжне печиво настільки легко готується, що вийде з першого разу. Продукти в невеликій кількості знайдуться на будь-якій кухні і я вкажу основні, а ви вже можете за бажанням і смаком додати в печиво, горіхи, кокосову стружку або цедру апельсина.
Інгредієнти:
- приблизно 240-250 г борошна – це 1.5 склянки об’ємом 250 мл.;
- 50 мл молока;
- 1 яйце;
- 50-50 г вершкового масла;
- 3 ст.л. цукру;
- 1 уп. розпушувача для тіста.
Приготування:
Вершкове масло потрібно розм’якшене, тому заздалегідь дістали його з холодильника.
У глибокій мисці змішуємо м’яке масло, цукор та яйце. Добре розтираємо, потім вливаємо молоко кімнатної температури і ще раз ретельно перемішуємо.
Через сито всипаємо борошно з розпушувачем та замішуємо м’яке тісто, яке сформується у кулю.
Включаємо духовку, нехай розігріється на 180-190 С. Орієнтуйтеся, як гріє ваша духовка.
Від тіста відокремлюємо однакові невеликі шматочки, формуємо коржики і укладаємо їх на застелений папером деко. Зверху можна трохи присипати цукром, а можна вже на готове печиво посипати цукрову пудру.
Випікати протягом 18-20 хвилин. Печиво підніметься такими “подушечками”, зарум’яниться зовсім небагато. Не хвилюйтеся, так і треба.
Дістаємо протвень з печивом з духовки, даємо охолонути і можна пригощатися.
Смачного!