Сьогодні розповім як приготувати дуже популярний десерт. І це найніжніші профітролі, начинені збитими вершками і политі смачним шоколадним соусом. Такі тістечка ви самі легко зможете приготувати вдома і зовсім з простих продуктів! І вже повірте, перед цими профітролями неможливо встояти) І отямитися не встигнете як вони зникнуть з тарілки)
Інгредієнти:
Тісто
- 250 мл води
- 100 г вершкового масла
- 180 г пшеничного борошна
- 4-5 яєць
- 1/2 ч.л цукру
- дрібка солі
Шоколадний соус
- 500 мл молока
- 3 яйця
- 50 г цукру
- 10 г кукурудзяного крохмалю
- 100 шоколаду
Крем
- 500 мл жирних вершків 30 і більше % жирності
- 90 г згущеного молока
Приготування:
- Для заварного тіста в сотейник влити воду, додати сіль, цукор і масло. Все поставити на вогонь і довести до кипіння. При цьому масло має розчинитися раніше, ніж закипить вода.
- Всипати борошно все і швидко заварити тісто, ретельно вимішуючи лопаткою. Вогонь при цьому зменшити до мінімального.
- Тісто готове, коли на дні каструльки утворюється борошняний наліт.
- Далі зняти його з вогню, перекласти в іншу миску і дати охолонути 5-7 хвилин.
- Потім по одному додати яйця, кожен раз добре вмішуючи лопаткою або міксером.
- В результаті маємо отримати гладке, блискуче тісто, що звисає з лопатки трикутником.
- Перекласти тісто в кондитерський мішок з насадкою відкрита зірка і видавити на деко невеликі заготовки. Якщо немає мішка і насадки, то просто викладіть чайними ложками тісто.
- Випікати заварні тістечка в добре розігрітій духовці перші 15 хвилин при 200 ° С, потім при 160 С 20-25 хвилин. ДУХОВКУ при випічці НЕ ВІДКРИВАТИ!
- Готовим профитролям дати повністю охолонути.
Інгредієнти для шоколадного соусу
- Для соусу молоко довести до кипіння.
- Окремо збити яйця з цукром.
- Додати крохмаль і ретельно збити, щоб не залишилося грудочок.
- І постійно помішуючи влити гаряче молоко.
- Перелити суміш знову в сотейник і поставити на вогонь. При безперервному помішуванні довести соус до кипіння, але не кип’ятити! Як тільки з’явилися перші бульки, відразу зняти його з вогню.
- Поки соус гарячий додати порубаний шоколад і перемішати до його розчинення.
- Готовому шоколадному соусу дати повністю охолонути. (Я остуджую в мисці з крижаною водою).
- Для крему добре охолоджені вершки збити зі згущеним молоком до пишного стану.
- У кожній профітролі зробити розріз і начинити кремом.
- Зверху полити шоколадним соусом.
Смачного!