Нове

Ці супершоколадні ласощі готуються дуже легко і швидко: простий рецепт брауні

Сьогодні у мене для вас дуже простий рецепт брауні, з яким неможливо не впоратися. Його смак визначає шоколад, тому краще брати якісний темний шоколад із високим вмістом какао-продуктів. Тоді у вас точно вийде найсмачніший шоколадний десерт, який тане у роті. Нумо готувати.

Інгредієнти:

  • Шоколад чорний 60–70% 100 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Молоко 80 г
  • Жовтки 3 шт.
  • Какао 25 г
  • Борошно 30 г
  • Білки 3 шт.
  • Сік лимону 1-2 г
  • Цукор 50 г
  • Сіль щіпка

Приготування:

Темний шоколад розламую на невеликі шматочки та відправляю у глибоку ємність. Додаю вершкове масло і розтоплюю в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 15–20 секунд, щоразу перемішуючи.

Вливаю молоко та добре перемішую. Яйця поділяю на білки та жовтки та додаю жовтки до шоколадної маси, знову перемішую. Просіюю борошно з какао і перемішую вінчиком до однорідності.

Білки відправляю у глибоку ємність, додаю лимонний сік та починаю збивати. Як тільки білки перетворилися на піну, в кілька етапів додаю цукор. Продовжую збивати до впевнених піків, як для безе.

У кілька етапів додаю білки до шоколадної маси, щоразу акуратно перемішуючи, щоб білки не осіли. Тісто має вийти повітряним.

Переливаю тісто у форму для випікання та рівномірно розподіляю (у мене кондитерське кільце без дна діаметром 16 см, тому я обертаю його фольгою). Відправляю випікатися на 30 хвилин при 180°C.

Після випікання форму з бісквітом перевертаю та залишаю до повного остигання – це потрібно, щоб бісквіт не осів.

Виймаю бісквіт із форми та посипаю какао перед подачею. Смачного!

Нове

Популярне