Сьогодні я хочу запропонувати приготувати чудово смачні, пишні булочки.
Інгредієнти:
- борошно 450 г
- молоко 120 г
- вершкове масло або маргарин 120 г
- дріжджі сухі 10 г
- цукор 80 г
- ванільний цукор 10 г
- яйця 3 шт.
- сіль щіпка
- вершкове масло для начинки 30 г
- мед 1 ст.
Приготування:
У миску кладемо яйця 2 шт. і один білок (жовток поки що відставляємо убік), цукор 80 г, ванільний цукор 10 г, щіпку солі і все добре перемішуємо.
Вливаємо розтоплене вершкове масло 120 г, молоко 120 мл, додаємо дріжджі сухі 10 г і перемішуємо.
Просіюємо 400 г борошна, добре перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Просіюємо 50 г борошна на робочу поверхню та вимішуємо тісто.
Розгортаємо тісто в пласт і розрізаємо на частини. Змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Завертаємо кожну частину в рулетик.
Викладаємо на лист з пергаментом і залишаємо в теплому місці на 20-30 хвилин.
Змащуємо булочки сумішшю із жовтка зі сметаною. Випікаємо 30 хвилин при 180 °C.
Ще гарячі булочки змащуємо гарячим, розтопленим медом.
Наші булочки готові. Смачно!