А варіантів урізноманітнити цей торт безліч. Робіть різні креми, можна розрізати і зробити прошарок, прикрасити на свій смак і для гарної подачі.
Весь секрет у ніжній основі, яка робиться на звичайному кефірі та з продуктів, які завжди знайдуться на будь-якій кухні.
Інгредієнти:
Приготування:
У глибокий посуд налити кефір, всипати ложку соди і одразу перемішати. Кефір – це кисломолочний продукт і сода почне сама в ньому “грати”, він і гасить соду природним чином, тому оцет не потрібен.
Окремо змішуємо просіяне з какао і ваніліном борошно, і цукор.
На цьому етапі вмикаємо духовку розігріватися на 200 градусів. Нехай набирає температури.
Всипаємо в кефір суху суміш і перемішуємо, щоб не залишилося грудочок і розчинився цукор. Отримуємо густе запашне тісто.
Переливаємо тісто в змащену олією форму. Діаметр не важливий. Якщо він менший, то висота буде більше і зручніше розрізати на два коржі. Я випікала навіть такий тонкий пиріг у формі приблизно 26 см.
Ставимо форму з тістом у духовку. Час випікання приблизно 25-30 хвилин. Орієнтуйтеся за духовкою.
Даємо готовому пирогу трохи охолонути і викладаємо з форми на блюдо.
Я для такого швидкого торта та крем роблю швидкий. Зазвичай це сметана збита із цукром. Вони чудово поєднуються з такою основою. Посипати можна какао, тертим шоколадом.
Пропікається добре, виходить трохи вологий і це дає таку приємну ніжність.
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…