А варіантів урізноманітнити цей торт безліч. Робіть різні креми, можна розрізати і зробити прошарок, прикрасити на свій смак і для гарної подачі.
Весь секрет у ніжній основі, яка робиться на звичайному кефірі та з продуктів, які завжди знайдуться на будь-якій кухні.
Інгредієнти:
- 1 склянка об’ємом 250 мл кефіру
- 1 чайна ложка соди. Оцтом не гасимо!
- 170-200 г цукру
- 2-2.5 столові ложки натурального какао-порошку
- 1 склянка (250 мл) борошна
- за смаком ванілін.
Приготування:
У глибокий посуд налити кефір, всипати ложку соди і одразу перемішати. Кефір – це кисломолочний продукт і сода почне сама в ньому “грати”, він і гасить соду природним чином, тому оцет не потрібен.
Окремо змішуємо просіяне з какао і ваніліном борошно, і цукор.
На цьому етапі вмикаємо духовку розігріватися на 200 градусів. Нехай набирає температури.
Всипаємо в кефір суху суміш і перемішуємо, щоб не залишилося грудочок і розчинився цукор. Отримуємо густе запашне тісто.
Переливаємо тісто в змащену олією форму. Діаметр не важливий. Якщо він менший, то висота буде більше і зручніше розрізати на два коржі. Я випікала навіть такий тонкий пиріг у формі приблизно 26 см.
Ставимо форму з тістом у духовку. Час випікання приблизно 25-30 хвилин. Орієнтуйтеся за духовкою.
Даємо готовому пирогу трохи охолонути і викладаємо з форми на блюдо.
Я для такого швидкого торта та крем роблю швидкий. Зазвичай це сметана збита із цукром. Вони чудово поєднуються з такою основою. Посипати можна какао, тертим шоколадом.
Пропікається добре, виходить трохи вологий і це дає таку приємну ніжність.