Сніданок має бути не лише смачним, а й ситним. Пропоную вам повторити та спробувати незвичайний рецепт рисової каші з маковим молоком.
Апетитна кашка сподобається всім вашим рідним – обов’язково приготуйте та переконайтесь у цьому самі.
Інгредієнти:
- Рис – 100 г
- Мак – 200 г
- Сіль за смаком
- Цукор – за смаком
- Вершкове масло – 15-20 г
- Лимон – невеликий шматочок
- Персики
- Черешня
Приготування:
Мак промиваємо холодною водою, заливаємо окропом (500 мл) та на 12 годин залишаємо при кімнатній температурі. У каструлю наливаємо воду і додаємо рис (пропорції води та рису один до одного). Після того як вода з рисом закипить накриваємо кришкою каструлю і на маленькому вогні готуємо ще 10 хвилин. У чашу блендера відправляємо розбухлий мак разом із рідиною і все добре пробиваємо. Отриману масу перетираємо через дрібне сито. Макове молоко наливаємо в каструльку з рисом, додаємо на смак цукор, сіль і перемішуємо. Після закипання кашу варимо 2-3 хвилини та знімаємо з вогню.
У сковороду відправляємо дві столові ложки цукру, збризкуємо лимонним соком і на маленькому вогні розплавляємо все в карамель. У карамель додаємо шматочок вершкового масла і нарізаний невеликими шматочками персик. Обсмажуємо у карамелі персики буквально одну хвилину та знімаємо сковороду з вогню. У кашу додаємо шматочок вершкового масла, перемішуємо і викладаємо на тарілку. Зверху поливаємо персиковою карамеллю, прикрашаємо блюдо черешнею, листочками м’яти та подаємо до столу.
Смачного!