Найбільш поширені салати на святковому столі – олів’є, оселедець під шубою та крабовий. Ось тільки ми знайшли чудову заміну салату з крабовими паличками. Наш салат виходить настільки смачним, що легко може увійти в основну трійку лідерів. Тому поспішаємо поділитись його рецептом і з вами.
Інгредієнти:
- Варені курячі стегна – 2 шт.
- Зелена цибуля – невеликий пучок
- Мариновані гриби – 150 г
- Варена картопля – 3 шт. середнього розміру
- Консервована кукурудза – 1 банк
- Яйця, зварені круто – 4 шт.
- Майонез – 3 ст.л
- Сіль та перець – за смаком
Приготування:
Цей салат можна викласти шарами, а можна перемішати всі інгредієнти та перекласти у гарний салатник. Ми вчинимо другим способом.
Отже, будь-які мариновані гриби (опеньки, маслюки, лисички) ріжемо на дрібні шматочки і відправляємо у велику чашку. Яйця чистимо і ріжемо не більше грибів. Відправляємо до них. Очищену картоплю нарізаємо на акуратні кубики. Також додаємо його в загальну миску. З варених курячих стегон видаляємо шкірку і зрізаємо весь зайвий жир. Знімаємо м’ясо з кісток і нарізаємо на шматочки не більші за картоплю. Додаємо до загальної чашки.
Зелену цибулю миємо, обсушуємо і рубаємо ножем. Відправляємо до решти інгредієнтів. З консервованої кукурудзи зливаємо рідину.
Відправляємо зерна у миску. Всипаємо на смак сіль і перець. Заправляємо суміш майонезом і добре перемішуємо.
Перекладаємо в салатник і подаємо на стіл. Якщо ж салат викладався шарами, то даємо йому просочитися в холодильнику кілька годин.