Хочу запропонувати рецепт смачного та простого у приготуванні салату. Готую його не лише на свята, а й на звичайні обіди. Він не дуже важкий, так що запросто можна їсти на вечерю.
Часто використовую майонез і мене не лякає цей продукт, адже у складі: олія, вода, оливкова олія, цукор, яєчний жовток, сіль кухонна, лимонний сік, оцет, гірчична олія.
Іноді розбавляю майонез сметаною або грецьким йогуртом 1:1, не тільки для смаку а й щоб зменшити калорійність. Лякатися майонезу не варто, просто використовуйте його в розумних кількостях, як і олію.
Інгредієнти:
- Серце варене яловиче – 250 г
- Сир – 70-100 г
- Яйця – 3 шт.
- Огірок середній – 1 шт.
- Кріп – 2 гілочки
- Майонез – 1 ст.л. з гіркою
- Сметана – 1 ст.л. з гіркою
- Гірчиця столова – 1/2 ч.л.
- Сіль за смаком
Приготування:
У мене було яловиче серце, яке зварила для бутербродів. Вирішила зі шматочка зробити салат на обід.
- Отже, серце нарізала на шматочки та виклала у салатник.
- Огірок нарізала на шматочки і відправила до салатника до серця.
- Сир натерла на великій тертці та виклала у салатник.
- Варені яйця очистила та нарізала на маленькі шматочки.
- Додала нарізаний кріп та майонез зі сметаною 1:1.
- Додала гірчицю та трохи солі, перемішала.
- Салат готовий, можна подавати на стіл.
Смачного!