Нове

Цей пиріг готували всі, але якщо додати ще пару простих інгредієнтів, то вже виходить смачний тортик нашвидкуруч

Якщо додати какао у звичайний манник і зробити простий крем, покрити зверху, виходить вже не манник, а смачний міні-тортик нашвидкуруч.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Манна крупа: 200 г
  • Цукор: 150 г
  • Борошно: 100 г
  • Кефір 2.5%: 250 мл
  • Яйця: 2 шт
  • Вершкове масло: 50 г
  • Какао: 25 г – 30 г
  • Ванілін: щіпка
  • Розпушувач: 10 г

Крем:

  • Сметана густа 20-25%: 200 г
  • Цукрова пудра: 2 ч.л або до смаку
  • Апельсинова чи лимонна цедра

Приготування:

З кефіром кімнатної температури чи теплим змішую манну крупу. залишаю на столі до набухання.

У тісто я люблю додати трохи вершкового масла, я його трохи розтоплюю, потім яйця і цукор із сіллю. Додаю какао. Перемішую.

Далі пшеничне борошно з розпушувачем. Перемішую все просто вінчиком. Відразу все борошно не додавайте, оскільки продукти відрізняються і кількість борошна може теж відрізнятися, готове тісто має бути густуватим і коли тісто ліниво падає з вінчика не розтікається.

Випікаю в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин до сухої шпажки. Форма діаметром 22 см.

Готовому пирогу потрібно обов’язково охолонути, у мене тріснув, тому що я випадково зробила високу температуру в духовці, але на смак це ніяк не вплине.

Для крему густу сметану змішую з цукровою пудрою і додаю апельсинову або лимонну цедру, якщо цитрусові Вам заборонені, додайте просто ванілін. Цукор краще не додавати, тому що тоді сметана стане більш рідкою. Готувати такий крем краще перед застосуванням.

Наношу крем акуратно починаючи зверху, формуючи патьоки, як мені потрібно. Сметана була 25% жирності і тому крем відмінно тримається і не стікає.

Пиріг можна так і залишити, а можна посипати шоколадною стружкою або кондитерською присипкою.

Смачного!

Нове

Популярне