Я дуже люблю деруни, а деруни з начинкою просто обожнюю! Але готувати їх для всієї родини досить довго та втомлює. Тому мені довелося вигадати цей чудовий рецепт. Він вийшов дуже смачним, легким у приготуванні і для смаження потрібно мінімальну кількість олії.
Інгредієнти:
- Картопля 900 г
- Печериці 250 г
- Куряче філе 1 шт
- Цибуля 1 шт
- Яйце 2 шт
- Борошно 3 ст. л.
- Сметана 2 ст. л.
- Сир 80 г
- Сіль за смаком
- Олія для смаження
Приготування:
Насамперед нам потрібно очистити картоплю від шкірки і натерти на великій тертці. Зайву вологу варто віджати.
У натерту картоплю додаємо сіль і перець, вбиваємо 2 курячі яйця і
всипаємо 3 ложки борошна.
Все ретельно перемішуємо, викладаємо на лист і розподіляємо по всій поверхні тонким шаром. Запікаємо в духовці 20 хвилин при 180 градусах. Головне, використовуйте пергаментний папір чи силіконовий килимок.
Поки основа для картопляного рулету запікається, приготуємо начинку. Для цього в розігрітій сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. До неї відправляємо куряче філе, обсмажуємо пару хвилин і додаємо печериці, порізані кубиком. Перемішуємо, смажимо ще 3 хвилини та доповнюємо нашу засмажку 2 столовими ложками сметани. Солимо, перчимо, доводимо до кипіння та через 5-7 хвилин, коли начинка загуснула, знімаємо з вогню.
Тим часом основа для рулету готова. Дістаємо її з духовки і даємо трохи охолонути.
Відокремлюємо картопляну основу від силіконового килимка, акуратно піднявши килимок.
Кладемо начинку тонким шаром на запечену картоплю, залишивши близько 7 см з одного краю і згортаємо в рулет. Відправляємо до духовки ще хвилин на 10.
Після настання потрібного часу дістаємо рулет із духовки і посипаємо його зверху сиром. Відправляємо назад у духовку на 5 хвилин, щоб сир красиво розплавився.
Коли сир розплавився, дістаємо із духовки готовий картопляний рулет. Поділяємо його на рівні шматочки і подаємо до столу.
Рулет виходить надзвичайно ніжним, соковитим та дуже смачним!
Смачного!