Найпопулярніший десерт цього літа! Ягідний десерт до чаю з простих продуктів. Це справжній шедевр, а готувати зовсім не складно. Рідні були у захваті, а гості просили рецепт! Ділюсь рецептом з Вами.
Інгредієнти:
тісто
- Яйця – 3 шт
- Цукор – 90 г
- Сіль – щіпка
- Борошно – 90 г
- Розпушувач – 1/2 ч.л
- Цедра лимона
- Окріп – 15 г
Крем
- Вишня – 300 г
- Полуниця – 500 г
- Цукор – 60 г
- Вода – 200 г
- Желатин – 18 г
- Вода – 120 г
- Сметана 30% – 600 г
- Вершки 33% – 200 г
- Цукрова пудра – 100 г
Желе
- Желатин – 6 г
- Вода – 20 г
- Сік вишні
Приготування:
У яйця додамо сіль, цукор і збиваємо міксером.
Борошно розмішуємо з розпушувачем і поступово просіюємо у збиту масу, перемішуємо.
Додаємо лимонну цедру, окріп і розмішуємо.
Форму 28х18 см вистилаємо папером для випікання та виливаємо суміш. Випікаємо 25 хв, при 180 град.
Вишню викладаємо на розігріту суху сковорідку, всипаємо цукор і готуємо до розплавлення цукру.
Додаємо воду, доводимо до кипіння і переливаємо через сито, даємо охолонути.
Полуницю нарізаємо маленькими кубиками та викладаємо до неї вишню.
У сметану виливаємо вершки, цукрову пудру та змішуємо міксером.
Виливаємо в ягоди та розмішуємо.
Викладаємо масу на готовий пиріг. Тримаємо у холодильнику 30 хвилин.
У вишневий сік (який залишився від звареної вишні) додаємо желатин та змішуємо. Виливаємо на крем.
Тримаємо у холодильнику 4 години.
Смачного!