Нове

Це неймовірно смачно: курка в молочно-сметанному соусі — швидка та смачна страва

Дуже смачна страва, яку можна приготувати за умов обмеженого часу. Курка готується дуже швидко, а соус зі сметани та молока робить страву ніжною та пікантною. Така курка чудово поєднується з будь-якими гарнірами. Можна подати її і без гарніру, просто прикрасивши зеленню та свіжими овочами.

Інгредієнти:

  • Куряче філе стегна – 300 г
  • Морква середнього розміру – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста невеликого розміру – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Сметана – 100 мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Борошно пшеничне – 2-3 ч. л.
  • Олія – для смаження
  • Сіль та чорний перець – за смаком
  • Спеції для курки – до смаку

Приготування:

Шматочки курячого філе, якщо вони занадто великі, обробити на власний розсуд.

Для приготування цієї страви можна використовувати будь-які частини курки – стегна, крила чи філе. У нашому випадку використовується філе стегна.

Після цього курятину необхідно посолити, приправити перцем та спеціями для курки. Найзручніше це робити в глибокій мисці.

На сковороді розігрійте олію і викладіть курку для смаження.

Обсмажувати слід по 2-3 хвилини до красивої рум’яної скоринки.

Коли курка зарум’яниться з усіх боків, її потрібно перекласти в миску, а на сковороду відправити цибулю і моркву, нарізані довільно.

Поки підсмажуються овочі, слід зайнятися соусом. У глибокій мисці з’єднайте пшеничне борошно та сметану, добре перемішайте інгредієнти.

Потім тонким струмком влийте в соус молоко і перемішайте до повної однорідності.

Коли овочі будуть м’якими, поверніть шматочки курки. Потрібно також додати трохи кип’яченої води, щоб блюдо тушкувалося.

Тепер влийте в сковороду молочно-сметаний соус і, накривши кришкою сковороду, залиште страву тушкуватися на 30 хвилин.

На стіл, приготовлену таким чином курку, можна подати з відвареним рисом або гречкою. Можна подавати і як самостійну страву, тоді гарніром виступатимуть тушковані в соусі овочі.

Смачного!

Нове

Популярне