Дуже смачна страва, яку можна приготувати за умов обмеженого часу. Курка готується дуже швидко, а соус зі сметани та молока робить страву ніжною та пікантною. Така курка чудово поєднується з будь-якими гарнірами. Можна подати її і без гарніру, просто прикрасивши зеленню та свіжими овочами.
Інгредієнти:
- Куряче філе стегна – 300 г
- Морква середнього розміру – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста невеликого розміру – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл.
- Сметана – 100 мл.
- Вода – 100 мл.
- Борошно пшеничне – 2-3 ч. л.
- Олія – для смаження
- Сіль та чорний перець – за смаком
- Спеції для курки – до смаку
Приготування:
Шматочки курячого філе, якщо вони занадто великі, обробити на власний розсуд.
Для приготування цієї страви можна використовувати будь-які частини курки – стегна, крила чи філе. У нашому випадку використовується філе стегна.
Після цього курятину необхідно посолити, приправити перцем та спеціями для курки. Найзручніше це робити в глибокій мисці.
На сковороді розігрійте олію і викладіть курку для смаження.
Обсмажувати слід по 2-3 хвилини до красивої рум’яної скоринки.
Коли курка зарум’яниться з усіх боків, її потрібно перекласти в миску, а на сковороду відправити цибулю і моркву, нарізані довільно.
Поки підсмажуються овочі, слід зайнятися соусом. У глибокій мисці з’єднайте пшеничне борошно та сметану, добре перемішайте інгредієнти.
Потім тонким струмком влийте в соус молоко і перемішайте до повної однорідності.
Коли овочі будуть м’якими, поверніть шматочки курки. Потрібно також додати трохи кип’яченої води, щоб блюдо тушкувалося.
Тепер влийте в сковороду молочно-сметаний соус і, накривши кришкою сковороду, залиште страву тушкуватися на 30 хвилин.
На стіл, приготовлену таким чином курку, можна подати з відвареним рисом або гречкою. Можна подавати і як самостійну страву, тоді гарніром виступатимуть тушковані в соусі овочі.
Смачного!