Нове

Це не Олів’є, але дуже смачний салат

Напередодні Нового року багато хто вже запитує – що приготувати новенького на новорічний стіл і чим би незвичайним і смачним здивувати гостей. Сьогоднішній рецепт – один із таких рецептів. Смачний, нескладний та дуже апетитний.

Не скажу, що цей салат замінить традиційний новорічний олів’є чи шубу. Але! як мінімум смачно урізноманітнить та доповнить святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста (заморожена) – 150-200 г
  • Зелений горошок – 200 г
  • Стебло селери – невеликий шматочок
  • Сир вершковий – 100-150 г
  • Шинка з м’яса індички – 200 г
  • Бекон сирокопчений – 100 г
  • Вершкове масло – невеликий шматочок
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Цибуля – 35 г
  • Мариновані корнішони – 4-5 шт
  • Сметана – 1 ст. ложка
  • Майонез – 1 ст. ложка
  • Гірчиця – 0.5 ч. ложки
  • Соєвий соус – 1 ст. ложка
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

Цвітну капусту відправляємо на розігріту сковороду, на смак солимо, перчимо, додаємо вершкове масло і часник. Капусту тушкуємо до готовності. Обсмажуємо на сковороді тонкі стрічки бекону і викладаємо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. На жирі, що витопився в сковороді після обсмажування бекону, обсмажуємо, нарізану невеликими кубиками цибулю.

Шинку та сир нарізаємо кубиками, корнішони ріжемо тонкою соломкою, дрібно нарізаємо стебло селери. У миску відправляємо шинку, горошок, корнішони, сир, селеру та обсмажену цибулю. Додаємо дрібно нарізаний обсмажений бекон (частину бекону залиште на прикрасу) та суцвіття цвітної капусти.

Приготуємо до салату заправлення. У миску відправляємо майонез, сметану, гірчицю та наливаємо соєвий соус. Все добре перемішуємо і, заправкою, що вийшла, заправляємо салат.

Апетитний салат викладаємо на тарілку, посипаємо чорним перцем і дрібно нарізаним обсмаженим беконом. Завершимо цей апетитний витвір мистецтва – посипавши зверху хрумкою картоплею Пай.

Смачного!

Нове

Популярне