Сьогодні готую смачну гарячу страву – курячі рулетики у сметанному соусі. За цим рецептом виходить м’яка найніжніша куряча грудка з дуже смачним соусом, яку можна сміливо подати не тільки на повсякденну вечерю до будь-якого гарніру, а й на святковий стіл.
Інгредієнти:
- куряче філе – 800 г
- сіль, чорний перець – за смаком
Для начинки:
- вершкове масло – 50 г
- зелень кропу
- часник – 3 зубчики
- сир – 100 г
- помідор – 1 шт.
Для соусу:
- сметана – 3 ст.л.
- вода – 250 мл.
- сіль – 1/3 ч.л.
- часник – 3 зубчики
- борошно – 1-2 ч.л.
Приготування:
Беремо куряче філе і нарізаємо його вздовж на 3 чи 4 частини. Підійде індичка, свинина чи яловичина.
У результаті у нас повинні вийти тоненькі платівки. І потім акуратно відбиваємо кухонним молоточком, щоб не пошкодити відбивні.
Потім кожен шматочок на смак солимо і перчимо. Перевертаємо на інший бік і теж відбиваємо, солимо і перчимо.
Приготуємо начинку. Зелень кропу дрібно нарізаємо і додаємо до вершкового масла (50 г). Сюди ж пропускаємо через прес 3 зубчики часнику та розминаємо вилкою до однорідності.
Сир нарізаємо на брусочки. Помідори нарізаємо часточками чи зручними шматочками.
Курячу відбивну змащуємо начинкою, на край кладемо часточку помідора і шматочок сиру.
Скручуємо філе в рулет. З рештою шматочків м’яса робимо все те ж саме. За потреби краї можна скріпити зубочистками. Обвалюємо готові курячі рулетики в борошно з усіх боків.
І обсмажуємо на розігрітій олії на великому вогні до золотистого кольору.
За бажання можна запекти рулетики з начинкою в духовці.
Приготуємо соус – беремо 3 ст. л. сметани та вливаємо сюди 250 мл. води, кладемо 1/3 ч. л. солі, 3 зубчики часнику і перемішуємо вінчиком. Додаємо 1 ч. л. борошна і знову перемішуємо.
Заливаємо рулетики соусом і тушкуємо на маленькому вогні під кришкою 15 хвилин. Всередині приготування можна перевернути рулетики на інший бік.
Подавати можна з будь-яким гарніром, у мене сьогодні картопляне пюре, з ним виходить особливо смачно.
Курячі рулетики в сметанному соусі шалено апетитні та ароматні, встояти неможливо. Дуже смачні, соковиті та ситні. З начинкою можна експериментувати та додавати те, що подобається. Обов’язково спробуйте приготувати.