Нове

Трикутники з лаваша з консервованим тунцем

Якщо ви хочете порадувати себе смачною, корисною та простою стравою, то приготуйте трикутники з лаваша з консервованим тунцем. Їх можна подати на сніданок, взяти з собою в дорогу як перекус або використовувати як закуску для компанії. Готуються трикутники за лічені хвилини. Як основа нам знадобиться тонкий вірменський лаваш. Він має бути обов’язково свіжий. Якщо лаваш буде трохи сухим, то при згортанні почне розсипатися. Працювати з ним буде складно, та й потрібного смаку досягти не вдасться. Згорнути лаваш трикутників – труднощів не складе. З процедурою впораються навіть господині-початківці.

Для приготування начинки нам знадобиться консервований тунець, який можна придбати у будь-якому супермаркеті. Для ніжності до складу включимо відварене куряче яйце та тертий твердий сир. Начинка вийде досить соковитою, якщо додати до складу сметану або класичний йогурт. Також збагатити склад можна овочами. Із зазначеними компонентами чудово поєднується огірок, помідор, авокадо. Але краще використовувати один овоч, а не все поспіль.

Закуска не тільки смачна, але і корисна. Консервований тунець вважається повноцінним джерелом білка. Тому його часто включають до раціону для підтримки організму при серйозних спортивних навантаженнях, різних дієтах. Як і багато видів морських риб тунець багатий на поліненасичені жирні кислоти, які сприятливо впливають на роботу серця і судин, нервову систему. У тунці зовсім немає вуглеводів. Тому їх можна додати до складу закуски у вигляді овочів.

Ми до складу начинки включимо ще білкові компоненти: сир та куряче яйце. В результаті закуска вийде дуже ситною. Якщо її подавати на сніданок, то їсти не захочеться до обіду.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 2 шт.
  • Консервований тунець – 1 банка
  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Сир – 80 г
  • Класичний йогурт – 2 ст.л.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинна олія – 1 ст.л.

Приготування:

Яйця відварюємо до крутого стану. Даємо охолонути, потім очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Звісно, можна подрібнити їх кубиками. Але якщо використовувати дрібну тертку, то начинка буде ніжнішою та повітрянішою;

Сир натираємо на дрібній тертці;

У тунця зливаємо рідину. М’якуш розминаємо вилкою і викладаємо до інших компонентів;

Начинку солимо та перчимо, доповнюємо класичним йогуртом, перемішуємо;

Лаваш нарізаємо смужками шириною приблизно 10 см;

По смужці трохи відступаючи від краю, розподіляємо начинку. Потім згортаємо  трикутником. Процедуру повторюємо з компонентами, що залишилися;
У сковороді розігріваємо олію. Обсмажуємо наші трикутники з двох сторін до появи рум’яної скоринки;

Бажано подавати закуску до столу у гарячому вигляді, поки вона залишається хрумкою. Можна її доповнити улюбленим соусом!

Замість йогурту до складу начинки можна включити помідор. А йогурт подати замість соусу. Але в цьому випадку його слід доповнити подрібненим часником та зеленню.

Нове

Популярне