Млинці мене завжди виручають, коли потрібно швидко, смачно і недорого нагодувати сім’ю. А якщо ще красиво подати млинці, то стіл виходить дуже ошатний! Щоб загортати начинку в млинці, потрібно щоб їхні краї стали м’якими, для цього тарілку з млинцями накрити плівкою на 20 хвилин.
1. Відварені яйця і зелень.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Зелена цибуля, петрушка, кріп – 30 г
Приготування:
- Яйця відварити 10 хвилин, охолодити в холодній воді, очистити від шкаралупи і натерти на великій тертці.
- Зелень промити, просушити, відокремити великі і жорсткі стебла і дрібно нарізати.
- По бажанню можна додати трохи майонезу.
- Перемішати з натертими яйцями. На 1 млинець середнього розміру, я беру 1 столову ложку начинки.
2. Начинка з солоною рибою.
Інгредієнти:
- Оселедець філе – 150 г
- Яйця – 2 шт
- Зелена цибуля, кріп – 20 г
- Майонез – 30 г (1 ст.л.)
Можна приготувати таку начинку і з іншою рибою.
Приготування:
- Яйця відварити 10 хвилин, охолодити, очистити і натерти на великій тертці.
- Філе оселедця викласти на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайву олію.
- Потім нарізати і порубати ножем.
- Зелень промити, просушити і дрібно нарізати.
- Перемішати оселедець, з яйцями, зеленню і майонезом.
Ця начинка не годиться для млинців, які ви плануєте обсмажувати.
Оселедець можна замінити на іншу солону або копчену рибу – форель, сьомгу або скумбрію.
Зазвичай з такою начинкою я формую ось такі мішечки.
Можна перев’язати гілочкою будь-якої зелені.
3. Сирна начинка.
Інгредієнти:
- Сир (у мене був сулугуні) – 150 г
- Кінза (або інша зелень за смаком) – 30 г
Приготування:
- Сир натерти на великій тертці. Зелень помити і дрібно нарізати, змішати з сиром.
- Іноді я з’єдную залишки різного сиру і зелень.
З сирною начинкою я загортаю простий конвертик і обсмажую з двох сторін. Сир всередині плавиться і виходить дуже смачно – їх краще їсти гарячими.